Grote politie-inval in cafe aan het Vesteplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote politie-inval in cafe aan het Vesteplein

Delft - Het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) heeft vannacht een grote inval gedaan in een cafe op het Vesteplein in Delft.


Om twee uur 's-nachts deed een aanhoudingseenheid van de politie een instap in het cafe waarbij alle aanwezigen werden 'bevroren'. Na de instap werden de aanwezigen persoon voor persoon naar buiten geleid, op identiteit gecontroleerd en onderzocht op het bij zich hebben van drugs, wapens of andere verboden zaken.

Minimaal tien personen zijn aangehouden en naar het even verderop gelegen politiebureau gebracht. Het is niet bekend waarvoor deze personen zijn aangehouden.

Het is niet bekend wat de aanleiding was voor de inval in dit cafe. De gemeente Delft laat weten dat het HEIT ingezet wordt voor onderzoek naar malafide bedrijvigheid zoals zwartwerken, onderbetaling, niet voldoen aan fiscale verplichtingen en overtredingen op het gebied van bijzondere wetten.

De woordvoerder van de gemeente Delft wil geen verklaring geven wat de reden is van de controle in dit cafe.

Bij de inzet waren onder andere politieagenten van bureau Delft, leden van de Mobiele Eenheid, hondengeleiders, handhavers van de gemeente Delft en ambtenaren van de Douane aanwezig.

Foto's en video: Ruben van Essen en Dejan Jeremic

hIGUNC.jpg

eVUPm7.jpg

ekSj78.jpg

7Doi3n.jpg

hTPJkl.jpg

OsRHLR.jpg

l1vKCw.jpg

A8yX7L.jpg

wOMn8l.jpg

LgnH6j.jpg

14tkCA.jpg

pBRzQb.jpg

9CsX1m.jpg

898Rc0.jpg

vJ3SXf.jpg

r5UBZI.jpg

7rTjV2.jpg