Chemisch drugslab aangetroffen in portiekwoning Erasmusweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Chemisch drugslab aangetroffen in portiekwoning Erasmusweg

Den Haag - De politie heeft zaterdag een drugslab aangetroffen in een portiekwoning aan de Erasmusweg, op de hoek met de Loevesteinlaan.


De politie kreeg om tien over drie de melding dat drie personen over het balkon klommen en de woning verlieten. De mannen reden weg in een auto. Op aangeven van de getuige konden in de buurt de drie mannen worden aangehouden. Het gaat om Hagenaars van 29, 45 en 61 jaar.

In de woning werden verdovende middelen (cocaïne) en chemicaliën (vaten met ondermeer hexaan, wasbenzine, aceton) gevonden. Kennelijk werd de woning gebruikt voor het verwerken c.q. versnijden van de drugs.

De bewoonster, een 37-jarige vrouw, die kort daarna thuis kwam werd direct aangehouden. Naar aanleiding van de bevindingen van de politie werd door de gemeente de woning met spoed gesloten.

In verband met de vondst zijn onder andere de afdeling Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), experts van Wapens Munitie en Explosieven, Forensische Opsporing, Officier van dienst Brandweer en een Adviseur Gevaarlijkstoffe Stoffen ter plaatse geweest.

De politie heeft een Plaats Delict (PD) afgezet om het portiek.

Tot laat in de avond zijn medewerers van LFO bezig geweest met het ontmantelen van het chemisch drugslab. Een gespecialiseerd bedrijf heeft vervolgens de spullen afgevoerd.

De recherche onderzoekt de zaak en heeft onder andere een laptop uit de woning in beslag genomen. 

Video: Ferrie van der Geer

Video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

Foto’s: Nick van der Toorn, Daan van den Ende, Donny Kooistra

0YVf6X

3Afi3N

GvLFYH

GnDH3i

e00fll

DBjpm8

55nNOU

wYff6G.JPG

jGgGi8.JPG

B1q72y.JPG

rf7C1m.JPG

30cLRR.JPG

C71o7M.JPG

lU7lzJ.JPG

p37Ckg.JPG