Man springt in de Brouwersgracht op de vlucht voor politie | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Man springt in de Brouwersgracht op de vlucht voor politie

Den Haag - Een man moest vanavond uit het water van de Brouwersgracht worden gehaald, nadat hij daarin was gesprongen op de vlucht voor de politie.


Brandweer en ambulancedienst kregen omstreeks tien over negen de melding van een persoon te water aan de Brouwersgracht.

Het bleek dat de politie achter de man aan zat - nog onbekend waarvoor - en dat hij toen ten einde raad het water was ingesprongen.

Nadat de man uit het water was gehaald, is hij aangehouden en in de ambulance onderzocht. Hierna is hij zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Brandweerduikers hebben vervolgens nog enige tijd het water en de kademuur afgezocht naar goederen die de man wellicht had gedumpt. Maar zij hebben niets aangetroffen, waarna de actie werd afgebroken.

Tramlijn 6 heeft in de richting van Leyenburg enige vertraging opgelopen door hulpverleningsvoertuigen die op de tramrails stonden.

Update 23:00u: De man zette het op een lopen tijdens een actie van de politie van bureau Jan Hendrikstraat in het kader van drugsoverlast.

Foto's: Sander, Nick van Mourik en Nick van der Toorn

6IVgvz.JPG

iy0EsM.JPG

w IMG 2823

HBxk3o.jpeg

0FGa27.JPG

JT4qch.JPG

rwLwtA.JPG

gkKJTB.JPG

cgQrq7.JPG

v7Z87T.jpeg

lpA4Vo.JPG

njQ6k5.JPG