Chemisch drugslab aangetroffen na inval door arrestatieteam | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Chemisch drugslab aangetroffen na inval door arrestatieteam

Den Haag - De politie heeft vrijdagmiddag bij een inval in een woning aan de Ernest Staasstraat een drugslab aangetroffen.


Agenten namen er drugs en chemicaliën in beslag. In totaal hielden agenten drie mannen, een 37-jarige Hagenaar, een 29-jarige Harderwijker en een 44-jarige zonder vaste woonplaats, aan voor hun betrokkenheid bij het fabriceren van en handelen in verdovende middelen. De recherche onderzoekt de zaak.

Nadat de politie vorige week een melding ontving, startte de recherche een onderzoek naar een handel in verdovende middelen. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot een inval in de woning, waar agenten de 44-jarige aanhielden, en twee aanhoudingen in Harderwijk.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzocht de middelen en voerde deze gecontroleerd af met behulp van de brandweer. De inzet van een grote kraan was hierbij noodzakelijk. De politie doet nog nader onderzoek naar de middelen.

In de woning, midden in een drukke woonwijk, is vervolgens een drugslaboratorium aangetroffen. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse en doen onderzoek. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwam ook ter plaatse om zijn expertise te delen.

De drugsmiddelen waren dusdanig groot en gevaarlijk dat het te risicovol was om deze middelen via de trappen naar beneden te brengen. De brandweer is met de grote kraan aanwezig om de kozijnen van de dakkapel te verwijderen. Vanwege de inzet van de grote kraan moesten diverse bewoners hun geparkeerde personenauto verplaatsen. De grote kraan had veel moeite om de straat in te komen. Diverse geparkeerde auto's moesten door de hulpdiensten verplaatst worden.

Nadat het raam en de kozijnen van de dakkapel waren verwijderd konden de drugsmiddelen, waaronder chemische vaten en tonnen, via een calamiteitenbak worden verwijderd. Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf hebben vervolgens in speciale kleding de spullen vervolgens afgevoerd. Vanwege de gevaarzetting was de straat de gehele middag en avond afgezet.

In de woning namen agenten 50 vaten en tonnen met hierin honderden liters chemicaliën aan en een aantal kilo drugs in beslag.

Kijk hier voor het persbericht van de politie over dit incident.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra, Nick van Mourik, Nick van der Toorn

7gvbSJ.JPG

sw7YKh.JPG

R7SNhS.JPG

aoYuFD.JPG

gCk2Of.JPG

2LYwEc.JPG

sBYTMB.JPG

oWf62E.JPG

Pg20k6.JPG

8HMYQ9.JPG

KOFcVl.JPG

6KEyIR.JPG

lJQsX4.JPG

AsRhfg.JPG

8ITq2e.JPG

h60ap0.JPG

C1gwDz.JPG

5PLOqy.JPG

f1ZNR5.JPG

1UWOZh.JPG

fzpVfn.JPG

0E3pCP.JPG

51JH68.JPG

Ax5U3J.JPG

UcWMGf.JPG

buOwte.JPG

1ev721.JPG

djwGEe.JPG

ozxDgq.JPG

6XysZs.JPG

NKpVXP.JPG

MSPQta.JPG