Paleistuin afgezet na vondst envelop met cocaïne en vreemde tekst | Regio15.nl

Paleistuin afgezet na vondst envelop met cocaïne en vreemde tekst

Den Haag - De Paleistuin en de omgeving van het Paleis Noordeinde zijn zaterdagavond groot afgezet na de vondst van een verdachte envelop.


Zaterdagavond rond elf uur werd de verdachte envelop bij de Paleistuin ontdekt en vervolgens werd meteen groot alarm geslagen. De politie en Koninklijke Marechaussee zetten meteen een groot gebied af waaronder de Paleistuin, de Prinsessewal, de Noordwal en een gedeelte van de Prinsestraat. 

Een hondengeleidster (KMAR) tevens Teamleider Explosieven verkenning (TEV), medewerkers(s) afdeling Wapens Munitie en Explosieven (WEN) kwamen ter plaatse. Ook kwamen er een groot aantal medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) ter plaatse. De Officier van Dienst (OvD) van de Brandweer Haaglanden werd ook ter plaatse gevraagd. 

Op een uiterst voorzichtige manier werd de envelop benaderd. Na uitgebreid onderzoek werd de envelop meegenomen in speciale bewijszakken. 

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee liet weten dat de envelop inderdaad is meegenomen en dat er geen gevaarlijke stoffen zijn gevonden. In het kader van het onderzoek kon de woordvoerder nog niets vertellen over de inhoud van de envelop en hoe de envelop daar terecht is gekomen. 

De afzettingen werden omstreeks half twee opgeheven. 

Update: in de envelop zat een brief met daarop onsamenhangende tekst en een hoeveelheid poeder. De poeder bleek na onderzoek cocaïne te zijn. Er wordt onderzocht hoe de envelop daar terecht is gekomen en wie de afzender is. 

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

1hVByp.JPG

gA6Laq.JPG

32DdYA.JPG

iSa7N2.JPG

1VkG0T.JPG

84Dasm.JPG

XAWvcH.JPG

H58H44.JPG

LK3IDh.JPG

wgn3VW.JPG

bzd8Ow.JPG

42Nwyh.JPG