Lichaam gevonden in het water Soestdijksekade | Regio15.nl

Lichaam gevonden in het water Soestdijksekade

Den Haag - In het water langs de Soestdijksekade is (ter hoogte van de Escamplaan) door voorbijgangers een overleden persoon aangetroffen.


Het lichaam drijft tussen een woonboot en een recreatieboot. De eerste indruk (op basis van kleding en postuur) is dat het om een man gaat.

De politie plaatst schermen om nieuwsgierige blikken te blokkeren en omstanders worden weggestuurd. Brandweerduikers zijn onderweg om het lichaam te bergen. Daarna zal de politie een onderzoek gaan doen naar de identiteit van de overledene, en naar de doodsoorzaak. 

Politiemensen doen sporenonderzoek in de omgeving van de vindplaats, al is het natuurlijk niet gezegd dat het slachtoffer ook exact op dat punt te water is geraakt.

Update 14:30: brandweerduikers komen ter plaatse om het stoffelijk overschot te bergen. Op de kant heeft de politie inmiddels een tent neergezet om het lichaam verder te kunnen onderzoeken.

Update 20:45: brandweerduikers hebben later op de avond een scootmobiel uit het water gehaald. Mogelijk is deze van het slachtoffer.

Update 28 juli: het stoffelijk overschot blijkt na onderzoek dat van een 80-jarige Hagenaar te zijn. De politie gaat niet uit van een misdrijf als doodsoorzaak.

Foto's en video: Daan van den Ende

To3jjl.JPG

19uM8d.JPG

7IlEmm.jpg

LSqM8N.jpg

BBOMa9.JPG

tEeqvz.JPG

d1VkBe.JPG

ylELHq.JPG

A77o94.JPG

UiWwhN.JPG

GzE63q.JPG

9EnsUk.JPG

qLhoxQ.JPG

dBFWTt.JPG