Wilde achtervolging gestolen motor eindigt in woning | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Wilde achtervolging gestolen motor eindigt in woning

Rijswijk/DenHaag/Delft - Een wilde achtervolging van een motorrijder is vanavond geëindigd in een woning aan de Cubalaan in Delft.


De inzittenden van een politievoertuig hebben vanavond rond negen uur in Rijswijk een motor aangetroffen die als gestolen stond gesignaleerd, nadat deze in de nacht van 8 op 9 augustus werd ontvreemd. Toen zij de motorrijder een stopteken gaven, ging deze er echter met zeer hoge snelheid vandoor.

Aan de achtervolging die hieruit ontstond hebben een groot aantal politie eenheden deelgenomen. De achtervolging leidde onder andere over de Loevesteinlaan, Erasmusweg, Wippolderlaan/N211 naar de A4 richting Delft.

De motorrijder reed met dusdanig hoge snelheden en haalde dermate capriolen uit dat de eenheden op de grond de motorrijder op een gegeven moment uit het oog zijn verloren. Gelukkig voor hen vloog een politiehelikopter boven de regio, en die heeft ondersteuning verleend.

De bemanning van de helikopter zag hoe de motorrijder richting Delft reed en met motor en al verdween in een rijtjeshuis aan de Cubalaan. Meerdere politie eenheden zijn naar het betreffende adres gedirigeerd en hebben de motorrijder uiteindelijk aangehouden.

De motor (een Suzuki GSX-R1000) is uit de woning gehaald en in beslag genomen. Een politiekraan heeft de gestolen motor afgevoerd.

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

6sdNgd.JPG

hOhiXD.JPG

9wEgC8.JPG

sYsmGq.JPG

Lb7YuN.JPG

wlv59R.JPG

JplXYq.JPG

97WADH.JPG

HyYvAO.JPG

7QSlYu.JPG