Twee aanhoudingen en vuurwapen Haverschmidtstraat | Regio15.nl

Twee aanhoudingen en vuurwapen Haverschmidtstraat

Den Haag - De politie heeft woensdagavond enige tijd een woning aan de Haverschmidtstraat omsingeld vanwege een melding dat er een vuurwapen in de woning zou zijn.


Meerdere politievoertuigen stonden op de hoeken van de omliggende straten, waarbij agenten in hun auto klaarzaten met kogelwerende vesten aan.

De politie heeft een onderhandelaar van het arrestatieteam ter plaatse laten komen en na uitvoerig overleg is door de leidinggevende van de politie besloten om middels een zogenoemde "schildprocedure" de woning binnen te vallen.

Deze schildprocedure is uiteindelijk uitgevoerd door agenten van de hondenbrigade, die met kogelwerende vesten, een veiligheidsschild en een stormram (de boem) het pand zijn binnengegaan. In het pand, dat onderverdeeld is in meerdere woningen, heeft de politie 2 deuren met de boem geopend. Agenten hebben 2 verdachtes aangehouden en geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Het gaat om een 21-jarige man uit Den Haag en een 25-jarige man uit Apeldoorn.

Agenten hebben de woning(en) nog enige tijd doorzocht. Zij troffen inderdaad een vuurwapen aan, maar ook verdovende middelen. De twee aangehouden mannen zitten nog vast.

Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman

4Gk3R3.JPG

FuyzEN.JPG

w FDB 57431

w FDB 5745

w FDB 5750

w FDB 5751

w FDB 5754

w FDB 5761

w FDB 5770

w FDB 5783

w FDB 5786B