Man aangehouden na bedreiging ambulancepersoneel | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Man aangehouden na bedreiging ambulancepersoneel

Den Haag - De bewoner van een woning aan de Paganinistraat ging vandaag 'door het lint'.


Hij belde 112 met de mededeling 'een ambulance nodig te hebben'. Maar toen deze arriveerde, riep de man volgens omwonenden "als ze komen, schiet ik".

Omdat niet zeker is of de man alleen maar dreigde of daadwerkelijk over een vuurwapen beschikte, hielden de ziekenbroeders afstand en werd de straat afgezet door politiemensen in kogelwerende vesten. Intussen werd een onderhandelaar en als 'plan B' het arrestatieteam opgeroepen.

De onderhandelaar ging telefonisch met de boze man in gesprek, in een poging hem te bewegen om zelf naar buiten te komen. De man reageerde daar rond 15:15 op door te dreigen om de gaskraan open te draaien. Uit voorzorg werden daarom meerdere brandweervoertuigen ter plaatse gestuurd. Ook werden de bewoners van de omliggende woningen voor de zekerheid geëvacueerd.

Ook deed de man rond 15:30 de rolluiken van de woning dicht, in een kennelijke poging om het arrestatieteam buiten de deur te houden. Dat lukte (uiteraard) niet; rond 16:00 ging het arrestatieteam de woning binnen en hield de man aan.

Hij is daarna (alsnog) per ambulance en met spoed vervoerd. Naar verwachting zal hem geestelijke hulp worden aangeboden. Het arrestatieteam kon toen weer gaan inpakken.

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Nick van der Toorn, Piet de Ruyter

CLGj1b.JPG

hYT1ai.JPG

t7aIWZ.JPG

ciZ8Lf.JPG

jr43Zl.JPG

O7lZdN6

ccItdS7

hxB9vH.JPG

JSzg3h.jpeg

p0sTTB.jpeg

xxj3OS.JPG

yTQnjE.JPG

LkiGjl.JPG

xlrpMG.JPG

oC0GwR.JPG

FYsHRM.JPG