Herres op Skiffa deel drie (Scheveningen kapot maken) | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Herres op Skiffa deel drie (Scheveningen kapot maken)

Regio - Zondagavond werden er veel eenheden van de politie ingezet nadat jongeren zich hadden verzameld om Scheveningen 'kapot' te maken.


Een grote groep jongeren uit onder andere Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag heeft via social media afgesproken voor 'Herres op Skiffa', straattaal voor 'Scheveningen kapot maken'. Waarom deze jongeren voor onrust zorgen is niet bekend.  

Vorige week zondag was het de tweede keer. Jongeren gooiden met vuurwerk en schopten herrie. Het was daardoor onrustig op de boulevard van Scheveningen. Toen agenten de groep hadden begeleid naar het openbaar vervoer werd het onrustig in het centrum van Den Haag. De politie heeft toen één persoon aangehouden. 

Vandaag heeft dezelfde groep weer afgesproken voor 'Herres op Skiffa deel 3'. De politie was massaal aanwezig op de boulevard van Scheveningen en het Centraal Station (CS) van Den Haag.

De jongeren zijn van de Boulevard gedreven en zij zijn vervolgens een tramstel van lijn 9 in gevlucht. Dit tramstel is op de Nieuwe Parklaan staande gehouden door de politie. De 'gewone' passagiers mochten de tram verlaten en wachten op de volgende tram. De overlastgevende jeugd moest in de tram blijven zitten en de tram is vervolgens onder politiebegeleiding doorgereden naar het Centraal Station.

Daar stond inmiddels veel politie klaar, waaronder het Parate Peloton. De jongeren zijn één voor één uit de tram gehaald en vervolgens gefouilleerd en gecontroleerd. Er werd bij jongeren onder andere vuurwerk en eieren aangetroffen.

De politie heeft tenminste acht jongeren aangehouden, onder andere voor het bezit van vuurwerk en het niet voldoen aan een vordering. Controleurs van de HTM hebben 15 jongeren zonder vervoersbewijs op de bon geslingerd. 

Het tramverkeer was door dit alles enige tijd gestremd. 

Wanneer de eerste keer is geweest dat deze groep heeft afgesproken (Herres op Skiffa deel 1) is niet bekend.

Video: Roy Wolters, Rene Hendriks, Ferrie van der Geer

Foto's: Rene Hendriks, Ferrie vd Geer en Roy Wolters

pLKY2M.JPG

XjuHX2.JPG

FUGJ59.JPG

4xOvae.JPG

8HwCwc.JPG

z4jg7N.JPG

p6e8mm.JPG

TU4AQJ.JPG

fB4dk1.JPG

sV9tZA.JPG

5Z4lHF.JPG

bdyXo4.JPG

m5MIAJ.JPG

a5oyJo.JPG

gfp5w2.JPG

wXPsLA.JPG

MSZOAU.JPG