Instap na vuurwapenmelding in café Hoefkade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Instap na vuurwapenmelding in café Hoefkade

Den Haag - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een instap gedaan in café/bar Bağci dat gevestigd is aan de Hoefkade.


Even voor middernacht kreeg de politie een tip over man in het café die in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Als gevolg van deze melding heeft de meldkamer meerdere eenheden in de wijk laten groeperen samen met de Officier van Dienst. Na het omdoen van de zware (kogelwerende) vesten en een korte werkinstructie zijn alle agenten in colonne richting het café gereden.

Ter plaatse hebben de agenten, het café afgezet en de situatie 'bevroren'. Alle bezoekers zijn één voor één gefouilleerd en na het noteren van hun gegevens de horecagelegenheid uitgestuurd.

Bij deze zoekactie is niemand aangehouden en ook geen vuurwapen aangetroffen. Nadat alle gasten het café uit waren hebben de agenten het café verder doorzocht, om te zien of iemand het gezochte vuurwapen had achtergelaten. Voor zover bekend is er uiteindelijk geen vuurwapen gevonden.

Bij die zoeking zijn wel enkele zaken in beslag genomen, die in bewijszakken zijn meegenomen naar het politiebureau. Nadere details hierover ontbreken op dit moment nog.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w Hoefkade SBF57310

w Hoefkade SBF57314

w Hoefkade SBF57324

w Hoefkade SBF57328

w Hoefkade SBF57330

w Hoefkade SBF57334

w Hoefkade SBF57337

w Hoefkade SBF57339

w Hoefkade SBF57347

w Hoefkade SBF57349

w Hoefkade SBF57352