Vrouw (30) overleden door misdrijf in woning Neptunusstraat | Regio15.nl

Vrouw (30) overleden door misdrijf in woning Neptunusstraat

Den Haag - In een woning aan de Neptunusstraat is donderdag een overleden vrouw aangetroffen.


Volgens een woordvoerder van de politie betreft het een onderzoek naar verdacht overlijden. Volgens ooggetuigen is er donderdagmiddag een persoon besmeurd met bloed uit de woning gehaald en door personeel van de ambulancedienst onderzocht. 

Buren van de overleden persoon hebben het hondje dat in de woning aanwezig was opgevangen. 

Er is een Team Grootschalig Opsporing (TGO) ingezet. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben de hele dag in witte pakken onderzoek gedaan.

Er is onder andere een buurtonderzoek opgestart en er wordt gesproken met bewoners en ondernemers uit de straat. De buurt reageert geschrokken. Over de doodsoorzaak en de identiteit van de overleden persoon is vooralsnog niets bekend. Het zou gaan om een vrouw. 

Omstreeks 23:30 uur is het lichaam onder begeleiding van de politie door een lijkwagen vervoerd. Het lichaam is waarschijnlijk naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht in Rijswijk.

Update 10.30 uur: de politie bevestigt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Er is een 40-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte van het misdrijf. Getuigen hebben verklaard donderdagmiddag een man met bebloede kleding te hebben gezien die in de ambulance werd onderzocht. Of de man gewond was of dat het bloed op een andere manier op zijn lichaam terecht is gekomen kon nog niet worden opgehelderd door de politie.

Update 16:00: De identiteit van het slachtoffer is bekend gemaakt. Het gaat om de 30-jarige Julia. Het pand waar de vrouw in werd gevonden staat ook bekend als Yogastudio 'Studio by the Sea'. De politie heeft dinsdag 9 januari al onderzoek gedaan in deze zaak omdat er een melding was binnen gekomen over de vermissing van een Haagse vrouw uit de Neptunusstraat.

Update 6 maart 2019: De rechter heeft vandaag Andrei K. (41) veroordeeld voor 4 jaar cel en TBS. Anniek Enthoven, politie- en rechtbankverslaggever bij mediapartner Omroep West, deed live verslag tijdens de rechtzaak. De straf valt lager uit dan de eis. Het Openbaar Ministerie (OM) had acht jaar en TBS geëist. Andrei bedankte de rechter na afloop en zei "Thank you very much". Lees meer over de uitspraak bij mediapartner Omroep West.

(Noot van de redactie: verschillende media schrijven dat het lichaam in stukken zou zijn gezaagd. Wij hebben beelden dat rechercheurs vermoedelijk lichaamsdelen verplaatsen. Deze beelden kunnen als erg schrokkend worden ervaren en daarom is besloten deze beelden niet openbaar te maken.)

Video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

Foto's: Daan van den Ende en Nicky Pronk 

VLJoZ3.jpeg

3xEHB4.jpeg

I0aHGg.JPG

5twJJZ.JPG

iFGchF.JPG

Wo80YC.JPG

nR5WEH

BOo6Uf.JPG

lMYNzh.jpeg

aWtioF.JPG

lFa56P.JPG

Onbekenden hebben vanmorgen een bos bloemen neergezet bij het pand waar de om het leven gebrachte vrouw is aangetroffen. In de loop der dag hebben meer mensen bloemen neergelegd. In de avond zijn kaarsjes aangestoken.

07tJG6.jpeg

RfWSUE.jpeg

3S1C7k.jpeg