Lichaam vermiste Orlando Boldewijn (17) gevonden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Lichaam vermiste Orlando Boldewijn (17) gevonden

Den Haag - Na een langdurige zoekactie in het water langs het Böttgerwater is vanavond een stoffelijk overschot aangetroffen.


De identiteit van de aangetroffen persoon is inmiddels vastgesteld; het blijkt te gaan om het lichaam van de vermiste Orlando Boldewijn.

De 17-jarige Orlando werd sinds vorige week, zondag 18 februari, vermist nadat hij in Den Haag een date had gehad met een man via de dating-app Grindr. De man met wie Orlando een date had, heeft verklaard dat hij hem in de buurt van hetzelfde Böttgerwater heeft afgezet, waarna ieder spoor van de jongen ontbrak.

Het lichaam is vandaag rond 20:45 door duikers op de kant gebracht, en wordt daar onderzocht door forensische rechercheurs.

Waarschijnlijk wordt het lichaam daarna overgebracht naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) om daar verder onderzocht te worden. Daarbij zal o.a. de doodsoorzaak vastgesteld worden.

Daaruit zal dan ook moeten blijken of het gaat om een misdrijf, of dat er sprake is van een noodlottig ongeval of mogelijke zelfdoding.

De politie zet zwarte schermen neer, om de vindplaats af te schermen.

Update 28 februari: Er is nog niets bekend gemaakt over de doodsoorzaak van Orlando. Nieuwszenders over de hele wereld hebben het nieuws opgepakt. Onder andere Foxnews publiceerde een artikel over de dood van Orlando.

Update 1 maart: Er zijn nog veel vragen over de dood van Orlando. De politie heeft diverse billboards in de omgeving geplaatst en is specifiek op zoek naar schippers en vissers. De politie hoopt op deze manier meer getuigen te spreken. Naar aanleiding van een specifieke tip bij Meld Misdaad Anoniem werd het lichaam van Orlando in het ijskoude water gevonden. Vrienden van Orlando hebben een eigen website opgestart en zijn een inzamelingsactie gestart, om een waardig afscheid te kunnen verzorgen die bij Orlando past. Er is inmiddels al bijna achttien duizend euro gedoneerd. 

Update 13 maart: Misdaadjournalist Martijn Mastenbroek heeft het bericht van de politie laten vertalen in het Pools. Martijn kreeg diverse tips dat er zich vooral Poolse vissers in de omgeving zijn. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdag 13 maart (NPO1, 20:35 uur) opnieuw agandacht gevraagd voor de zaak.

Update 20 maart: Er zijn tientallen tips binnengekomen bij de Politie. De Poolse vissers, waar de politie specifiek op zoek naar is, zijn nog niet getraceerd. De zelfgemaakte vissersboot, waar forensische experts een dag na het vinden van het lichaam van Orlando uitgebreid onderzoek hebben verricht, is beslag op gelegd en verzegeld. De eigenaar, een jongen die volgens tips vaker is gezien op Grindr, heeft foto’s van zijn zelfgemaakte vissersboot van zijn social media kanalen verwijderd.

Update 22 april: De politie heeft naar eigen zeggen alles uit de kast getrokken om informatie over de toedracht van de dood van Orlando boven tafel te krijgen. De inzet en vele tips hebben ervoor gezorgd, dat vandaag (zondag, 22 april) een 27-jarige jongen, de vermoedelijke eigenaar van de zelfgemaakte vissersboot, is aangehouden in verband met de dood van Orlando Boldewijn.

Update 24 april: De politie deelt mede dat de aangehouden verdachte is heengezonden. Hij blijft nog wel verdachte.

Update 10 oktober: De inmiddels 27-jarige verdachte Roy B. uit Ypenburg zal worden vervolgd wegens betrokkenheid bij de dood van Orlando. De Hagenaar was al verdachte in de zaak en is eerder dit jaar aangehouden en na een paar dagen weer vrijgelaten. Roy wordt verdacht van mishandeling met de dood tot gevolg, dood door schuld en het nalaten om hulp te verlenen. 

Foto’s en video: Nick van Mourik, Nick van der Toorn, Bob van Keulen, Donny Kooistra en Joey Bremer

e

3DtD16.JPG

qxC0Si.JPG

r8R0xK.JPG

NysBoY.JPG

kav3JV.JPG

iPnnaD.JPG

8WER8k.JPG

Z479tT.JPG

6kz1tG.JPG

w YqPhPru9CgsG2SxCXQWeGSBt2lxEcS3oSgSKgKOe

XIQFOS.JPG

D0SwZO.JPG

XxaJyD.JPG

F6NUT2.JPG

YrjNpF.JPG

YQ6oO9.JPG

w FhyXqo0yM2iYz3bp9LDOjg8MAHLHhD1oj24gxG0B

ac2J8i.jpeg

y4I6qH.JPG

mrTC7Y.JPG

De politie heeft de volgende dag, dinsdag 27 februari, in de omgeving van het Böttgerwater onderzoek verricht. Er worden flyers uitgedeeld in de omgeving waar hij voor het laatst gezien is. Ook worden stoepborden weggezet met het verzoek aan getuigen om zich te melden.

p8onfX.JPG

PXwNqk.JPG

3fbhfh.JPG

Uaj0hw.JPG

kmQPY5.JPG

vr5Wrd.JPG

W6APhf.JPG

8ViY1F.JPG

fvOYti.JPG

NZaJ2e.JPG

g4mM1b.JPG

Op de plek waar Orlando gisteren is gevonden, zijn bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. Vrienden kwamen naar de plek en waren erg emotioneel.

XTaoel.JPG

D55Z1e.JPG

gyrH3q.JPG

XzVNea.JPG

nuvRwg.JPG

bXgBoC.JPG

8ePqRO.JPG

M6js1A.JPG

Er zijn nog veel vragen over de dood van Orlando. De politie heeft diverse billboards in de omgeving geplaatst. De politie hoopt op deze manier meer getuigen te spreken.

uA6ZBE.JPG

q95YPc.JPG

0TpQTM.JPG

ZaW4DU.JPG

S3OgfU.JPG

HZHeuc.JPG

TLQ6qZ.JPG