Aanhouding na inbraak in auto Loevesteinlaan | Regio15.nl

Aanhouding na inbraak in auto Loevesteinlaan

Den Haag - Het was vannacht ineens rumoerig op de kruising van de Erasmusweg met de Loevesteinlaan....


Bewoners rond de kruising werden opgeschrikt door het geluid van een botsing, gevolgd door geschreeuw, veel politie, een politiehelikopter etc.

Uit informatie blijkt dat een en ander het sluitstuk was van wat begon als een inbraak in een auto bij een nachtwinkel aan de Loevesteinlaan.

De eigenaar zag naar eigen zeggen via een camera dat enkele onbekende personen aan het inbreken waren in één van de geparkeerde Mercedessen van o.a. de eigenaar. Toen hij naar buiten ging om verhaal te halen, gingen de verdachte personen er als een haas vandoor in een bestelwagen. Het bleek dat de navigatie module uit de grijze Mercedes was gestolen.

Samen met een kennis heeft de eigenaar in twee wagens de achtervolging ingezet. Op de kruising van de Loevesteinlaan met de Erasmusweg is de auto van de vluchters klemgezet, maar de bestuurder daarvan is toen hard voor- en achteruit gereden en heeft beide Mercedessen daarbij beschadigd.

Hierna zijn twee inzittenden gevlucht; de derde kon worden aangehouden door de eigenaar. Toen de politie ariveerde kon deze persoon vluchten, maar niet lang daarna is hij alsnog aangehouden door de politie.

De politie heeft onder andere met honden en de politiehelicopter in de omgeving nog gezocht naar de beide vluchters, maar deze zijn voor zover bekend nog niet aangehouden. De auto van de mogelijke inbrekers is meegenomen door de politiekraan, en de beide Mercedessen zijn afgevoerd door berger Vreugdenhil.

Dit artikel is uitsluitend tot stand gekomen door tips op onze WhatsApp tiplijn 06 - 1515 1502. Ziet u iets opzienbarends gebeuren ? Tip ons !

 

Video en foto's: Nick van Mourik

Snjzxc.JPG

bZRTpy.JPG

sgadRr.JPG

MLVxh0.JPG

7aVLUa.JPG

xLsdyh.JPG

S8QFXT.JPG

60ELNR.JPG

1u1zyr.JPG

OrtPYV.JPG

WI3MrO.JPG