Opnieuw onderzoek in zaak dood Orlando Boldewijn (17) | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Opnieuw onderzoek in zaak dood Orlando Boldewijn (17)

Ypenburg - Recherche en politie hebben woensdag opnieuw onderzoek gedaan in de zaak van het overlijden van Orlando Boldewijn.


Na een langdurige zoekactie, heeft de politie na een melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA), specifiek in het water langs het Bottgerwater in de Haagse wijk Ypenburg gezocht, daar werd maandag 26 februari uiteindelijk het stoffelijk overschot aangetroffen van de 17-jarige Orlando Boldewijn.

In de hoop om meer te weten te komen over de dood van Orlando hebben rechercheurs en politieagenten woensdag opnieuw onderzoek gedaan. Tijdens het onderzoek is er opvallend veel interesse voor de zelfgemaakte vissersboot.

De dag nadat Orlando werd gevonden heeft de Forensische Opsporing (FO) op de vissersboot ook al uitgebreid onderzoek verricht. Volgens een woordvoerder van de politie is er contact geweest op de vissersboot, maar is de eigenaar, een 27-jarige bewoner, geen verdachte maar een getuige. Omwoners wisten te vertellen dat de eigenaar van de vissersboot vaker (jonge) jongens op zijn vissersboot ontving en afspraakjes maakte via de datingapp Grindr.

De verdwijning en dood van Orlando heeft veel losgemaakt. Vrienden, familie maar ook onbekenden hebben op de vindplaats bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. Het overlijden van Orlando werd internationaal nieuws.

Om meer te weten te komen over de laatste uren van Orlando en wat er zich precies heeft afgespeeld, heeft de politie onder andere een getuigenoproep gedaan met behulp van billboards. Ook werd er een nadrukkelijke oproep gedaan richting Poolse vissers.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende en Bob van Keulen

6Zlumg.JPG

wpM3rf.JPG

gk8T70.JPG

Hfr75x.jpeg

C84NIU.JPG

PnsCB3.JPG

maSK5t.JPG

pYqwTB.JPG

S1rP4g.JPG

DD1DjD.JPG

mroJRp.JPG

MQsWB3.JPG