Vijf aanhoudingen bij invallen in onderzoek naar illegaal online gokken | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Vijf aanhoudingen bij invallen in onderzoek naar illegaal online gokken

Den Haag - De politie heeft vandaag op elf plekken invallen gedaan in een groot onderzoek naar illegaal online gokken. 


De elf invallen vonden gelijktijdig plaats wat zorgde voor de inzet van zo'n 150 mensen van de politie, het Openbaar Ministerie de gemeente, belastingdienst, de Kansspelautoriteit en het Regionaal Expertisecentrum tegen ondermijning. Er zijn in totaal vijf mensen aangehouden waaronder ook de vermeende organisatoren.

De zaak kwam aan het licht nadat er bij de politie verschillende tips binnenkwamen dat er in cafeetjes, koffiehuizen en andere winkels via een computer gegokt werd op sportwedstrijden. Ongeveer een jaar lang is er onderzoek gedaan om de organisatie die achter het illegale gokplatform zit in beeld te krijgen.

De actie was gericht tegen illegaal gokken via zogeheten gokzuilen. Dat zijn computers met een internetverbinding die zo zijn ingericht en ingesteld dat een consument kan wedden op sportwedstrijden. Ze worden aangetroffen in bijvoorbeeld horecagelegenheden, winkels, kapperszaken en belshops.“Gokzuilen zijn niet alleen verboden maar ook onwenselijk. Achter de gokzuilen gaat een criminele organisatie schuil die een ondermijnend effect heeft op de samenleving” aldus het Openbaar Ministerie.

Video en foto's: Daan van den Ende

CaxJgR.JPG

5E4Qg7.JPG

MFk1py.JPG

UgbHL5.JPG

Qfm1ON.JPG

EQbVzq.JPG

ar2eYQ.JPG

rmCiS2.JPG

2R9iV1.JPG

uWOiJ2.JPG

1MfBOo.JPG

RZl7GS.JPG

XmhCqL.JPG