Twee aanhoudingen na spectaculaire inval door arrestatieteam | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Twee aanhoudingen na spectaculaire inval door arrestatieteam

Den Haag - Een zwaarbewapend arrestatieteam heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inval gedaan in een woning aan de Burgemeester Jansenstraat.


De politie kreeg even voor 23.00 uur de melding van een geweldsincident in een woning aan de Burgemeester Jansenstraat. De recherche startte direct een onderzoek. Er werd geen enkel risico genomen en de straat en naastgelegen straten werden hermetisch afgesloten. 

De politie bewaakte met veel eenheden de omgeving, in afwachting van het arrestatieteam. Bewoners die in dezelfde straat wonen en naar huis wilden moesten uren wachten, vanwege het gevaar mochten zij niet naar hun woning. Nieuwsgierige omwonenden werden nadrukkelijk verzocht om niet naar buiten te komen en afstand te nemen van de ramen. 

Na enkele uren is een zwaarbewapend arrestatieteam de woning binnengevallen. Tijdens de inval werd er meerdere keren op het slot geschoten. Veel wijkbewoners zijn zich rot geschrokken. Er bleek na doorzoeking van de woning niemand thuis te zin. 

Vlak na de inval kwam de verdachte in zijn auto de straat inrijden, agenten trokken meteen hun vuurwapen en hebben met een BTGV-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) de verdachte uit zijn auto gehaald. Het toegesnelde arrestatieteam verleende daarbij ondersteuning.

De verdachte, een 35-jarige Hagenaar, is onder begeleiding vervoerd naar het politiebureau. Ook een 30-jarige vrouw uit Utrecht die in de auto zat werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de auto troffen agenten een puppy aan; hondengeleiders hebben zich over het beestje ontfermd. 

In de woning en in de auto van de verdachte is de hele nacht onderzoek verricht. Of er daadwerkelijk wapens en/of explosieven zijn aangetroffen is niet bekend.  

Bekijk de bijzondere beelden van de inval en aanhouding:

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

Wa itemdankzijtiplijjn

HaHyPN.JPG

IYc0hf.JPG

rNzjOV.JPG

OrBbms.JPG

sTkkzo.jpeg

Xdcdq4.jpeg

BdUrxO.jpeg

uCO628.jpeg

AbQhUK.jpeg