Carjacker komt om het leven na aanrijding met trein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Carjacker komt om het leven na aanrijding met trein

Rotterdam/Nootdorp - Een carjacker is vanavond om het leven gekomen na een aanrijding met een trein tusssen Zoetermeer en Den Haag.


De man heeft in Rotterdam een busje proberen te ontvreemden, maar toen dat niet lukte heeft hij in de omgeving van het Kleinpolderplein een auto staande gehouden en heeft de bestuurster uit de auto getrokken. Hierna is hij gevlucht in de richting van Den Haag.

Hierop is een achtervolging ontstaan. Onderweg heeft hij op de A13 en A4 diverse aanrijdinkjes veroorzaakt, en op de A13 is hij ook nog tegen de vangrail gebotst.

Op de A12, ter hoogte van Nootdorp in de richting van Zoetermeer, heeft de man de auto verlaten en is hij de naastgelegen spoorbaan op gerend. Daar is de man aangereden door een trein en om het leven gekomen. De gealarmeerde ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.

Op de A12 ontstond ten tijde van dit gebeuren een aanrijding ter hoogte van de lokatie waar de carjacker het voertuig had achtergelaten. Hierbij zijn voor zover bekend één of meerdere gewonden gevallen.

De politie verricht onderzoek naar het voorval. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht opnames gemaakt.

Het treinverkeer tussen Zoetermeer en Den Haag is langdurig gestremd als gevolg van het ongeval.

Update 21:00: de politie eenheid Rotterdam laat weten dat de man het spoor op is gerend, en daar heeft gewacht tot er een trein aankwam. Hij is dus niet per toeval onder de trein gekomen, maar heeft mogelijk zelf voor dit einde gekozen.

Video en foto's: Rene Hendriks, Roy Wolters en Olav Spa

p5QE9v.JPG

45dqkD.JPG

ene1y2.JPG

3pNjBT.JPG

jZk6tk.JPG

4SWkXS.jpeg

lPsGSU.jpeg

lUGQ0a.JPG

mhZ461.jpeg

l3QxVS.JPG

S5CUuS.JPG

hgNfyw.JPG

K9OBvH.jpeg

MDVJTd.JPG

MptW9m.JPG

3VBwiz.JPG

Ns5ES6.JPG

0dpnSy.JPG

sCfafA.JPG

GS1uLN.JPG

1Xpy3x.JPG