Chemisch drugslab en cocaïne aangetroffen in flatwoning | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Chemisch drugslab en cocaïne aangetroffen in flatwoning

Den Haag - De politie heeft zaterdagochtend een drugslab aangetroffen in een flatwoning aan de Frederikstraat.


Zaterdagochtend kreeg de politie een melding van stankoverlast. Er zou een penetrante geur te ruiken zijn. Agenten die ter plaatse kwamen troffen een chemisch drugslaboratorium en een grote hoeveelheid verdovende middelen, waaronder cocaïne, aan. 

Volgens ooggetuigen is er iemand uit de woning weggerend. De politie zou een tevergeefse zoekactie in de omgeving hebben gestart. De woordvoerder van de politie wilde alleen bevestigen dat er niemand is aangehouden.

De politie heeft een Plaats Delict (PD) afgezet en heeft de omgeving meteen ruim afgezet. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de Brandweer Haaglanden heeft samen met medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en Forensische Opsporing (FO) onderzoek gedaan.

De politie heeft de hele dag, met veel personeel, onderzoek gedaan in- en om de woning. EcoLoss, een gespecialiseerd bedrijf, heeft in de avond het drugslab opgeruimd. De goederen en verdovende middelen zijn in beslag genomen en daarna vernietigd. Er zijn tientallen vaten met chemicaliën meegenomen. 

Mediapartner Omroep West schreef in februari 2018 nog over drugslabs. Het drugslab dat zaterdag is gevonden, zat in een tussenwoning van een appartementencomplex. Veel bewoners zijn al op leeftijd. 

Hebt u informatie over het aangetroffen drugslaboratorium en hebt u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag-Centrum via 0900-8844. Wilt u liever anoniem informatie met de politie delen? Bel dan met 0800-7000.

Update 25 juli 2018: Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er ruim 60 kilo cocaïne werd aangetroffen in de flatwoning. De cocaïne heeft een straatwaarde van ruim twee miljoen euro. Alle cocaïne is inmiddels vernietigd. Er is nog niemand aangehouden.

 Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

H8AAmP.jpeg

oyeu8f.jpeg

Gr65YG.JPG

LPEzhS.JPG

8957jc.JPG

jWDuCe.JPG

U3lQlP.JPG

WDPM7V.JPG

TeEoeY.jpeg

BCEOqK.jpeg

BWCZwU.jpeg

JcpBXk.JPG