Politie doet inval in woning Hannie Schaftstraat | Regio15.nl

Politie doet inval in woning Hannie Schaftstraat

Leidschendam - Een team van de politie heeft vanmorgen vroeg een inval gedaan in een woning aan de Hannie Schaftstraat.


De voordeur werd ingeramd, en de slapende bewoners werden geconfronteerd met politiemensen met helmen en schilden die opeens in de slaapkamer stonden.

Er werd gezocht naar een 25-jarige zoon. Hij staat weliswaar nog op het adres ingeschreven in het bevolkingsregister, maar woont daar in de praktijk al een half jaar niet meer, en is er ook al tijden niet meer op bezoek geweest. Toen bleek dat hij er dus niet gevonden kon worden, is daarna langdurig het hele huis doorzocht. De bewoners werden daarbij 'onder bedwang gehouden' door de politiemensen.

Bij de zoeking zijn een oude simkaart en een speelgoed/balletjespistool (gewonnen op de kermis) gevonden en meegenomen. Er is niemand aangehouden. Na enkele uren zijn de politiemensen weer vertrokken. De bewoners konden toen pas naar hun werk, en aan de slag om de voordeur gerepareerd te krijgen.

De woordvoerder van de politie Haaglanden laat weten dat het een 'actie van een andere eenheid is' (dus niet van Den Haag) en 'dat er in het kader van het onderzoek geen verdere mededelingen kunnen worden gedaan'. De bewoners gaan een advocaat inschakelen om duidelijk te krijgen wat de verdenking tegen de zoon is, en om de schade aan de woning vergoed te krijgen. Op dit moment is ze nog niet meer verteld dan 'we zoeken hem'.

Foto's: Rene Hendriks

QqbzJ3.jpeg

SbwE6N.jpeg

4jza8b.jpeg

d5ih0D.jpeg

vk06iZ.jpeg

G8wTaE.jpeg

BttVnW.JPG

k3LJcW.JPG

UN3duN.JPG