Oude handgranaat gevonden in het Westbroekpark | Regio15.nl

Oude handgranaat gevonden in het Westbroekpark

Den Haag - Medewerkers van Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen hebben in het water langs de Cremerweg een oude handgranaat gevonden.


De stichting was met 4 duikers aan het zoeken in het water van het Westbroekpark. De zoektocht was bedoeld om voorwerpen te vinden uit de Tweede Wereldoorlog.

In het water trof een van de duikers echter iets aan, dat niet op de planning lag om gevonden te worden; een oud Hollandse handgranaat werd door de duiker aangetroffen.

Direct werd de politie ingeschakeld, die een explosieven expert ter plaatse liet komen. Deze heeft op zijn beurt weer de expertise van de EOD ingeschakeld, die enige tijd later ter plaatse is gekomen. Intussen had de politie vanwege de veiligheid een deel van het park afgezet.

De EOD heeft de handgranaat onderzocht en besloten om deze ter plaatse te laten ontploffen. In het park werd een diep gat gegraven, waar de handgranaat met wat extra springstof is begraven. Een stuk van het Westbroekpark aan de andere zijde van het water is hierna kort ontruimd, waarna de EOD de handgranaat tot ontploffing heeft gebracht.

Video en foto's: Sander Paardekooper

L0Z5v7.JPG

h0qFdI.JPG

XfIREc.JPG

wawe17.JPG

5FynXG.JPG

BqUzn1.JPG

oNf11a.JPG

sgT6tC.JPG

fI9lNe.jpeg