Man aangehouden met mogelijk handgranaat op zak | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Man aangehouden met mogelijk handgranaat op zak

Den Haag - Een grote politiemacht heeft zondagavond een man aangehouden op de Laakkade.


De politie kwam in actie nadat een man had gedreigd met een vuurwapen. Met getrokken wapens is een persoon voor zijn woning aan de Laakkade aangehouden. Deze persoon bleek vervolgens een handgranaat in zijn zak te hebben zitten, deze is door agenten uit zijn zak gehaald en op straat neergelegd.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn vrouw die in de woning aanwezig was, is overgebracht naar het politiebureau. In de bossage tegenover de woning is een vuurwapen aangetroffen. Het zou gaan om een colt m1911.

De omgeving rond de woning was ruim afgezet. Een speciaal team van de Wapens, Munitie en Explosieven (WME) was ter plaatse en heeft onderzoek gedaan naar het vuurwapen en de mogelijke handgranaat. Het vuurwapen is na onderzoek in beslag genomen. Agenten hebben in een plantsoen gelegen aan de Laakkade een korte zoekactie gehouden. Waarnaar zij hebben gezocht is niet bekend.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse voor onderzoek bij de handgranaat. Door medewerkers van de EOD is een ambulance ter plaatse gevraagd om stand-by te staan tijdens hun onderzoek. Een 'bomruimer' had een speciaal 'bompak' aan en heeft de handgranaat onderzocht. Of het voorwerp daadwerkelijk een handgranaat was en of deze onschadelijk gemaakt gaat worden is vooralsnog niet bekend.

Omstreeks 01:00 uur werden de afzettingen opgeheven en konden enkele wachtende bewoners bij de afzetlinten weer terug naar hun woning. Hierna hebben agenten een zoeking gedaan in de woning van de verdachte of daar mogelijk nog meer (vuur)wapens aanwezig waren. Resultaten van deze zoeking zijn nog niet bekend gemaakt.

Update 31 december: het pistool bleek uiteindelijk een balletjespistool en de handgranaat bevatte volgens de politie geen explosieven.

Video en foto's: Danny Botman, Sander Paardekooper, Gabi Gonzales, Tim de Kleijn, Roy Wolters

w TDK 4175

w TDK 4180

DHDXAC.jpeg

hZ7WjV.jpeg

jsgGse.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

w TDK 4178

ASuYFq.JPG

fTXnEf.JPG

5PinNJ.JPG

w TDK 0450

vNX6zp.JPG

Qmgohf.JPG

w TDK 0441

w TDK 0443

sqVwqb.JPG

DYAfQg.JPG

fRXrYs.JPG

w TDK 0447

N7qOvV.JPG

eaby8S.JPG

tFNf6F.JPG

lu4dWH.JPG

cry0vG.JPG

w TDK 4185

VOuQMk.JPG

w TDK 4201

5zkviL.JPG