Onrust rond demonstratie Ajax-supporters | Regio15.nl

Onrust rond demonstratie Ajax-supporters

Den Haag - Het is zondag erg onrustig in Den Haag vanwege de demonstratie van Ajax-supporters.


Volgens geruchten hadden vannacht hadden ADO-supporters met Ajax-supporters afgesproken om te vechten.  De politie kon vanwege groot optreden voorkomen dat de twee rivalen met elkaar op de vuist gingen.

Zondagmiddag zouden Ajax-supporters op het Malieveld demonstreren. Ze demonstreren omdat de burgemeester van Den Haag, mevrouw Krikke, heeft besloten dat er geen Ajax-supporters mogen zijn tijdens de voetbalwedstrijd ADO tegen Ajax.

Het begon al onrustig in het centrum van Den Haag, waar circa honderd ADO-supporters zich hadden verzameld. De politie sloot het Plein af en vroeg de ADO-supporters zich te legitimeren. Via een achteruitingang van een cafe konden zij toch wegkomen. Zij zijn vervolgens richting het Malieveld gegaan.

De 5 bussen met Ajax supporters werden daarom weggehouden van het Malieveld. Vanwege de vrees voor confrontaties tussen de twee groepen is besloten dat de demonstratie niet op het Malieveld moest worden gehouden, maar dat deze werd verplaatst naar het Internationaal Strafhof op de van Alkemadelaan.

De resterende ADO-supporters op het Malieveld werden omsingeld door de Mobiele Eenheid (ME). Zij mochten één voor één na vertoon van een legitimatiebewijs het Malieveld verlaten. Er werd minstens één persoon aangehouden, onbekend is waarvoor.

Video en foto's: Piet de Ruyer, Carlo Zwinkels, Rene Hendriks, Bob van Keulen

IsAuse.JPG

XUmqB0.JPG

6DIQWu.JPG

mMLzeX.JPG

LK9xTP.JPG

5iMGoV.JPG

bNxS1M.JPG

s64bUI.JPG

SrdBOH.JPG

wfkMfJ.JPG

SuNDbM.JPG

f8hdII.JPG

VMCtXS.JPG

JkJY7k.JPG

JPNQtr.jpeg

ujXnv6.jpeg

uIO51l.jpeg

C8ti3V.JPG

prabJG.JPG

SG7Kos.JPG

pLzYC8.JPG

BASikk.JPG

qPUkRX.JPG

f8Q6KF.JPG

fhc1l3.JPG

U6WaAT.JPG

W0IT7P.JPG

0BIsHP.JPG

lRT4lm.JPG

htluXL.JPG

Tf5QkG.JPG

iL0ud6.JPG

GsUHBJ.JPG

K2J851.JPG

NZXL7Y.JPG

epxq4X.JPG

pPGIaH.JPG

tnLh7T.JPG

Kk1iln.JPG

 De 5 bussen met de Ajax-supporters waren op dat moment onderweg naar het Malieveld in Den Haag. De bussen zijn bij Warmond tijdelijk stilgezet. Hierop zijn ze via de N14 verder richting Den Haag gereden.

Op de Van Alkemadelaan in Den Haag werden de Ajax-supporters uit de buss gehaald. Onder begeleiding van de Mobiele Eenheid (ME) mochten zij geen kant op. Volgens een persbericht van de gemeente Den Haag, is de locatie van de demonstratie verplaatst. De Ajax-supporters roepen dat ze weg willen, maar dat mag niet.

Na verloop van tijd heeft de Mobiele Eenheid (ME) omgeroepen dat de Ajax-supporters weer de bussen in moeten. Als zij daar niet aan meewerken zal 'geweld worden gebruikt'. Intussen probeerden de Hagenaars vanaf het Malieveld richting het Strafhof te komen; o.a. lopend door de kleine straatjes van het Benoordenhout. De politie moest haast maken toen er daadwerkelijk Hagenaars bij de van Alkemadelaan kwamen. Tussenliggende straten zijn door de Mobiele Eenheid (ME) gecontroleerd en zoveel mogelijk leeggeveegd. 

Op Social Media reageren supporters met afschuw op de gebeurtenissen. Zowel ADO als Ajax-supporters reageren dat dit 'geen echte supporters zijn' en dat de 'echte supporters' voor de TV zitten of in het voetbalstadion.

Video: Rene Hendriks

jZAsd0.JPG

iwhanU.jpeg

WrDby3.JPG

w66Xsz.JPG

kFNxnJ.JPG

V6ldqg.jpeg

vv4Ba2.JPG

4CtuYs.jpeg

bb0xeb.jpeg

kyjYmq.JPG

cGIVLP.JPG

Video: Carlo Zwinkels

1iNLow.JPG

nndLdP.JPG

hijvjD.JPG

XCb6vB.JPG

9l9qeI.JPG

s3opMZ.JPG

FRHVBV.JPG

8Rhb4W.JPG

Zu9hKC.JPG

kIAtby.JPG

UU8Cdd.JPG

gqID5W.JPG

ftdkCl.JPG

Video: Carlo Zwinkels

98aWJb.JPG

dpWBPi.JPG

MRFD5V.JPG

DIgCZQ.JPG