Hulpdiensten oefenen scenario's extreem geweld op Den Haag Centraal | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Hulpdiensten oefenen scenario's extreem geweld op Den Haag Centraal

Den Haag - Hulpdiensten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een grote oefening gehouden op Den Haag Centraal Station.


Hulpdiensten waaronder politie, NS, ProRail en brandweer hebben in de nacht van donderdag op vrijdag, op Den Haag Centraal Station, een grote oefening gehouden. De oefening stond in het teken van 'extreem geweld'. Er werden diverse scenario's geoefend. 

Op de vloer van het station lagen diverse (oefen)kogelhulzen. Er waren tijdens de oefening diverse schoten te horen. Er zouden meerdere slachtoffers in de trein liggen. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen werden er tientallen figuranten ingezet. 

Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) kwam ter plaatse en heeft ingegrepen. Zij hebben een instap gedaan in de trein. Kort na de inzet van het arrestatieteam was de situatie weer veilig.

Inzittenden van de trein moesten -waar mogelijk- de trein verlaten en werden op het station opgevangen.

Bij de ramen en bij de ingangen werden zwarte schermen geplaatst om het zicht te onttrekken. Ter voorbereiding op de oefening werd ook het station afgesloten. Veel reizigers hadden klachten over de gang van zaken. Zij werden door de NS vanuit Leiden Centraal naar Den Haag Centraal gebracht en stonden daar voor een dichte deur. 

De hulpdiensten hebben na de oefening gezamenlijk met elkaar geëvalueerd. Het station is vrijdagochtend gewoon weer open.

Video en foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra en Bob van Keulen

2mvaFY.JPG

f53Nkw.JPG

VlWWAN.JPG

7uTyMP.JPG

g1giUX.JPG

5ps4Sa.JPG

CDyxhf.JPG

MhDFIU.JPG

EGbOPs.JPG

wKjHbu.JPG

NmFYYg.JPG

aCvzoq.JPG

0572UK.JPG

3jLKds.JPG

Lr8CeG.JPG

sMHpIF.JPG

Sub2QR.JPG

JhrDa7.JPG

WbVYmf.JPG

6mKohN.JPG

EnRqAX.JPG

1QIWzx.JPG

vHMmZI.JPG

96x3ta.JPG

e81yG2.JPG

2uju5n.JPG

QzYapP.jpeg