Commotie nadat magneetvisser explosief naar politiebureau brengt | Regio15.nl

Commotie nadat magneetvisser explosief naar politiebureau brengt

Den Haag - Een magneetvisser heeft zaterdagmiddag een opgeviste granaat/explosief bij het politiebureau willen afleveren.


Dankzij een tipgever op de WhatsApp tiplijn (0615151502) kregen wij door dat het politiebureau aan de Aaltje Noordewierstraat in Loosduinen was afgezet. 

Een magneetvisser zou een explosief hebben opgevist en deze vervolgens, op zijn scooter en verpakt in een Jumbo boodschappentas, bij het politiebureau hebben willen inleveren. Punt is alleen: het bureau is in het weekend gesloten voor het publiek.

Vanwege het gevaar werd de omgeving van het politiebureau meteen afgezet met lint. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD), kwamen ter plaatse en hebben het explosief veiliggesteld.

Het explosief is op het Zuiderstrand van Scheveningen tot ontploffing gebracht. Volgens de functionarissen van de EODD betrof het een brisant pantsergranaat 5 cm.

Ook gisteren werd door een magneetvisser een granaat gevonden, maar die ging er niet mee op de scooter naar het bureau. Het is overigens ook niet de eerste keer dat een magneetvisser met een granaat op zijn brommertje door Den Haag toerde. Zoiets gebeurde ook al eens in 2016.

De politie raadt ten stelligste af om bij een dergelijke vangst het explosief te vervoeren. Geadviseerd wordt om meteen 112 te bellen.

Foto’s: Daan van den Ende, Nicky Pronk en Nick van der Toorn

Wa itemdankzijtiplijjn

LoxSwe.JPG

z1geK0.JPG

onuogv.JPG

r0N8im.JPG

gMQU1J.JPG

esIza0.JPG

MWbJtq.JPG

l95PLu.JPG

BkEWU9.JPG

3lFsiA.JPG

ij7jqN.JPG

oyrDAr.jpeg

SoWbf5.JPG

oXIDSx.jpeg

I9Y88G.jpeg

M5DV2E.jpeg

3mzjA1.jpeg