Tegendraads type klemgereden op de N14 | Regio15.nl

Tegendraads type klemgereden op de N14

Wassenaar/Voorburg - Een automobilist kreeg op de Rijksstraatweg/N44 ter hoogte van Wassenaar een stopteken.


Maar in plaats van daaraan gehoor te geven, ging de bestuurder er vandoor richting Voorburg en de A4. Bij de kruising met het Zijdeweg koos de bestuurder er zelfs voor om in tegengestelde richting de Spoortunnel (de eerste van de drie Sijtwende tunnels, gezien vanuit Scheveningen) in te rijden.

Deze bestuurder moest natuurlijk snel tot stoppen worden gedwongen. Het lukte een Touran van de politie om de wegpiraat te blokkeren in de middelste tunnel, de Parktunnel.

De politie heeft nog niet bekend gemaakt wat de aanleiding was om de man een stopteken te geven. De bestuurder is aangehouden. Hij zal een drugstest moeten ondergaan, en hem zal uiteraard worden gevraagd waar deze dollemansactie voor nodig was.

De N14 was enige tijd afgesloten in de rijrichting 'A4 richting Wassenaar'. Beide voertuigen liepen naar verwachting lichte schade op.

Update 21-8 11:00: de bestuurder reed waarschijnlijk onder invloed van drugs, en was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie Leidschendam-Voorburg heeft een verslag van de dollemansrit op hun Facebook pagina gezet. Het blijkt nu dat de bestuurder op een eerder moment ook al tegen een politie voertuig is aangereden, en dat de doorgang in de Parktunnel uiteindelijk door behulpzame burgers versperd is. Het voertuig van de man is in beslag genomen.

Eind juni ging het nog vreselijk fout toen een automobilist op de vlucht voor de politie ook tegen het verkeer in reed.

Foto's: Sebastiaan Barel

r3mUlk.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

eg38Y6.JPG

kSROS1.JPG

LHp1cX.JPG

PabY5D.JPG

HSJ9w6.JPG

Ov8CVU.JPG