Man overleden na mishandeling Willem de Zwijgerlaan | Regio15.nl

Man overleden na mishandeling Willem de Zwijgerlaan

Den Haag - Een 71-jarige man is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een mishandeling op de Willem de Zwijgerlaan.


Het incident gebeurde vermoedelijk op straat rond drie uur. Het slachtoffer is na de mishandeling naar een woning aan de Blois van Treslongstraat gegaan, en is daar onwel geworden. 

De toestand van het slachtoffer bleek dusdanig dat er meerdere ambulances, de officier van dienst geneeskundig en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd. De traumahelikopter is bij gebrek aan een open veld op het wegdek van de Kranenburgweg geland.

Nadat het slachtoffer was verzorgd, is hij met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar een ziekenhuis.

De politie heeft op de Wilem de Zwijgerlaan, ter hoogte van de Van Boetzelaerlaan, een plaats delict afgezet. Volgens onbevestigde berichten zou het slachtoffer enkele jongens hebben aangesproken die op de Willem de Zwijgerlaan probeerden een fiets te stelen. De jongens zouden zich tegen hem gekeerd hebben, en hem mishandeld hebben.

Of er al aanhoudingen zijn verricht is niet bekend. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen, en is nog op zoek naar meer getuigen.

Update 17-9: Inmiddels is bekend geworden dat de man ondanks de inspanningen van de medische hulpverleners is komen te overlijden. De politie start een TGO op (team grootschalige opsporing) om de daders van deze laffe daad te vinden en aan te houden. Naar nu blijkt is hij naar huis gelopen en heeft zijn vrouw verteld wat hem is overkomen. Een uur later trof zij haar echtgenoot onwel aan.

Update 18-9: Omroep West weet te vertellen dat de man vroeg of hij er even langs mocht toen hij uit een deuropening kwam, en toen mishandeld is.

Update 20-9: De politie maakt bekend dat zich vandaag nog eens vier minderjarigen bij de politie hebben gemeld in verband met de gebeurtenissen op de Willem de Zwijgerlaan. Het gaat om Hagenaars van 13, 14 en 15 jaar.

Update 26-9: Vier van de verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven nog wel verdachte. Inmiddels is gebleken dat het slachtoffer als gevolg van hartfalen is overleden.

Video: Dean de Bood

Video (onderzoek Willem de Zwijgerlaan): Rene Hendriks

Foto's: o.a. Dean de Bood en Rene Hendriks

ZgOJE3.jpeg

PF19FG.jpeg

OHGLGE.jpeg

UzsbGj.jpeg

f9y4Vn.jpeg

Wbba7J.jpeg

05JDe4.jpeg

Het plaats delict op de Willem de Zwijgerlaan

Byrfym.JPG

Dn2xVj.JPG

3Epp4T.JPG

xPY8ps.jpeg

qMbKXx.jpeg

PkZzAj.jpeg

zDDRSO.jpeg

TJzJI2.JPG

PySSH8.JPG

T28iza.JPG

factsheet willem de zwijgerlaanFactsheet van de gebeurtenissen

cB4p2U.jpeg

a3fZ3g.jpeg

De politie heeft op maandag 23 september op de Willem de Zwijgerlaan een passantenonderzoek gehouden, in de hoop extra informatie te krijgen over de mishandeling van de 71-jarige man, een week eerder.

xDNpfq.jpeg

COcdsa.jpeg

AwO2Q5.jpeg

RUlV7Y.jpeg