Twee mannen aangehouden voor voorbereiden aanslag | Regio15.nl

Twee mannen aangehouden voor voorbereiden aanslag

Den Haag / Zoetermeer - De politie heeft maandag twee mannen van 20 en 34 jaar uit Zoetermeer aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag.


De aanslag met bomvesten en een of meer autobommen had vermoedelijk eind van het jaar in Nederland gepleegd moeten worden.

Het is niet duidelijk geworden wat het doelwit van een aanslag had moeten zijn. Er zijn bij de verdachten geen vuurwapens of explosieven aangetroffen. In een verborgen ruimte boven een plafond in de woning van een van de mannen ontdekte de politie een werpbijl, een dolk en een mobiele telefoon met simkaarten.

De Landelijke Eenheid van de politie startte begin oktober een strafrechtelijk onderzoek met informatie van de AIVD. In een zogenoemd ambtsbericht van de inlichtingendienst stond dat de verdachten de bedoeling hadden om een jihadistische aanslag te plegen. Zij zouden daarbij gebruik willen maken van explosieven en hiervoor een training willen volgen.

Het bewijs tegen de mannen is verkregen door de inzet van politie-infiltranten. Zij waren onmisbaar om zicht te krijgen op de verdachten en hun plannen voor het plegen van een aanslag.

Een van hen werd aangehouden op de Hobbemastraat in Den Haag, de ander in zijn woning in Zoetermeer. De aanhoudingen zijn gedaan door een antiterrorisme eenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Heeft u ook/meer beeld van de aanhoudingen ? Deel dat dan met ons via WhatsApp .

Wa itemdankzijtiplijjn

Foto's: via WhatsApp, en Daan van den Ende

De aanhouding op de Hobbemastraat in Den Haag

HArFI5.jpeg

Video: de inval van het arrestatieteam in Zoetermeer, binnengekomen via WhatsApp
[r15nood]20191126-Zoetermeer2[/r15nood]

De schade aan de woning in Zoetermeer is een dag later nog zichtbaar.

u1kNsF.JPG

oLu9kx.JPG