Wilde achtervolging op A13 van Rotterdam richting Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Wilde achtervolging op A13 van Rotterdam richting Delft

Rotterdam/Delft - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden op de A13 van Rotterdam naar Delft.


Een agent zag dat een man een vrouw lastig viel op de G.K. van Hogendorpweg in Rotterdam. Toen de agent de man daarop wilde aanspreken, ging hij ervandoor in zijn auto. 

Met snelheden van 190 km per uur probeerde de man aan de politie te ontkomen. Aan de achtervolging deed onder andere de hondenbrigade en de verkeerpolitie mee. 

Op de Oostpoortweg in Delft, vlak na de afrit van de A13, kwam de achtervolging tot een einde. Een wagen van de hondenbrigade botste met de voorkant tegen de vluchtauto. Een andere wagen van de hondenbrigade stond erachter. Andere politiewagens sloten de vluchtauto in.

De verdachte, een 46-jarige man uit Delft, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat de verdachte zich hevig verzette bij zijn aanhouding, is hij bij zijn aanhouding getaserd en gebeten door een politiehond.

Bij de achtervolging raakte wonder boven wonder geen omstanders gewond. Eén van de wagens van de hondenbrigade liep schade op aan zijn bumper en werd samen met de vluchtauto weggesleept door een politieberger. 

De vrouw die mogelijk werd lastiggevallen heeft de politie nog niet gesproken. De politie komt graag met haar in contact omdat zij in dat geval aangifte kan doen.

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

MJxHSR.JPG

BxXkWt.JPG

chMKSz.JPG

TdmvnW.JPG

JKAtxD.JPG

AblYss.JPG

r5Cm2m.JPG

4u6puK.JPG

GgGZBb.JPG

Iimhpy.JPG

5B806M.JPG

7Lol4b.JPG

oDZK3q.JPG

NMHbNn.JPG

lC3e7N.JPG

3zQnXq.JPG