Politie grijpt in tijdens demonstratie bij kantoor Shell | Regio15.nl

Politie grijpt in tijdens demonstratie bij kantoor Shell

Den Haag - De politie heeft vrijdagmiddag opgetreden bij een demonstratie bij een Shell kantoor.


Klimaatactivisten kwamen naar het Shell kantoor op de Carel van Bylandtlaan.

Toen activisten via de ingang het kantoor bestormden besloot de politie op te treden. De politie staat op linie. Om de activisten uit het pand te houden zijn er door agenten rake klappen uitgedeeld; uiteindelijk zijn zij in de draaideur gestopt. De demonstranten hadden de intentie om zich weer aan de geval vast te lijmen, maar zover is het dus niet gekomen. De activisten hebben daarna voor de ingang een olie(achtige) zwarte vloeistof gespoten, deze zal worden gereinigd.

Eerder deze week hebben klimaatactivisten ook al Shell benzinestations vergrendeld met sloten en met groene verf ondergespoten.

Na enige tijd heeft de politie iedereen uit de groep aangehouden

Shell laat in een ractie op de gebeurtenissen weten: "Shell respecteert het recht en de vrijheid om te demonstreren, als dit maar op een veilige manier gebeurt. Shell heeft een strategie die het Klimaatakkoord van Parijs en het Nederlandse klimaatakkoord steunt. In die zin hebben we dus hetzelfde doel als de activisten. We verschillen alleen van mening over de weg ernaartoe. Shell ziet klimaatactivisme als een positieve ontwikkeling als het leidt tot een constructieve dialoog en tot samenwerking. Een enkele partij kan klimaatverandering niet oplossen, we moeten allemaal samenwerken"

(tekst loopt door onder de foto's).

Video: Nicky Pronk

Foto's: Nicky Pronk, Rene Hendriks en Bob van Keulen

bbDlRt.jpeg

dB7p8W.jpeg

8Blway.jpeg

JogBnz.jpeg

BWkXIf.jpeg

WPmYjl.JPG

T5ZytP.JPG

Na enige tijd vorderde de politie de demonstranten om te vertrekken, of ze zouden worden aangehouden. Daar voldeed niet 1 demonstrant aan, dus uiteindelijk is de hele groep (35 tot 40 man) aangehouden

Video: Nicky Pronk en Rene Hendriks

MmiCOi.JPG

IsMQaT.JPG

LFUJ3V.JPG

4v9ov8.JPG

nrLQ8x.JPG

SjTcdU.JPG

Saad3F.JPG

qdpRJh.JPG

aEGd3E.JPG

P5vhd1.JPG

tt4bQc.JPG

wMyDUN.JPG

BPcGGM.JPG

SgOwYK.JPG

oX5KSe.JPG

JCO6aW.JPG

0te8Dl.JPG

X3vN3d.JPG

FZSUcQ.JPG

z2UYmi.JPG