Dronken groep keert zich tegen de politie Wenkenbachstraat | Regio15.nl

Dronken groep keert zich tegen de politie Wenkenbachstraat

Den Haag - Een groep vermoedelijk dronken mannen keerden zich vanavond tegen de politie.


De politie was vermoedelijk op een melding van overlast door de groep afgekomen; omwonenden vertelden namelijk dat ze al 'de hele avond bezig waren'.

Blijkbaar ontstond er toen een handgemeen tussen de politiemensen en de groep. Daarom kwamen er extra politie eenheden ter plaatse. Minimaal één politie agent liep bij de schermutselingen lichte verwondingen op.

Toen de groep onder controle gebracht was, lagen er 5 of 6 man 'in de boeien' op de grond. Zij werden met arrestantenbusjes naar het politiebureau overgebracht.

Het is niet bekend of er gespuugd is, maar de heren kregen sowieso een spuugmasker op. Op die manier worden de politiemensen beschermd tegen het corona-virus. Als ze daadwerkelijk gespuugd hebben zullen zij zich in elk geval daarvoor bij de rechter moeten gaan verantwoorden.

Update 14-4: De aanleiding voor de aanhoudingen was een mishandeling. 3 mannen werden daarvoor als verdachte aangehouden. Eén belemmerde die aanhoudingen en werd daarvoor aangehouden. Een vijfde man werd voor belediging aangehouden.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Henk Ros, Sebastiaan Barel en Herman van der Woude

JZ4nAC.JPG

UIYEi0.JPG

IkFAAd.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

2AfGj2.JPG

NSyHp3.JPG

erZd8B.jpeg

nNiKaK.JPG

pm3p2H.jpeg

jcuEHE.JPG

nNiKaK.JPG

BfethE.jpeg

l3bBbc.jpeg

iPpTxk.jpeg

mJtKbO.jpeg