Spectaculaire achtervolging eindigt in de berm | Regio15.nl

Spectaculaire achtervolging eindigt in de berm

Zoetermeer - Een achtervolging die begon in Den Haag is vanmorgen geëindigd in een berm in Zoetermeer.


De bestuurder van een Mercedes kreeg in Den Haag op de Binckhorst een stopteken van de politie. Dat stopteken negeerde hij een hierop ontstond een achtervolging.

Tijdens de achtervolging heeft de Mercedes een of meerdere auto's geraakt. Vermoedelijk daarbij is het wiel van de Mercedes afgebroken, waardoor er een vonkenregen ontstond onder het rijden. Volgens onze tipgevers op de whatsapp tiplijn kwamen de vonken zelfs boven de auto uit.

Steeds meer politievoertuigen sloten zich aan bij de achtervolging. Deze ging over de A12 en leidde richting Zoetermeer.

Bovenaan de afrit Zoetermeer-Centrum is de automobilist rechtsaf geslagen, en is tegen het verkeer in gaan rijden. In de bocht naar de Zuidweg is de bestuurder vervolgens de macht over het stuur verloren en is de berm in gereden. Daar kon hij worden aangehouden

Berger Vreugdenhil heeft de auto afgevoerd. Waarom de bestuurder een stopteken kreeg is niet bekend.

Update 15:00: de bestuurder kreeg het stopteken omdat hij geen autogordel droeg. Achteraf bleek dat hij onder invloed was van verdovende middelen, en dat hij reed zonder een rijbewijs.

Video en foto's: o.a. Daan van den Ende

YweJBJ.jpeg

LKfDyT.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

ASDM8k.JPG

UpaiX3.JPG

spXOu1.JPG

1LXpGg.JPG

vcjmlW.JPG

1DeCBE.JPG

BSRb7V.JPG

9kGSNA.JPG

YnkZxV.JPG

TTiTwa.JPG

uNMsWr.JPG