Lichaam van Mathijs (23) aangetroffen bij het Noordelijk Havenhoofd | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Lichaam van Mathijs (23) aangetroffen bij het Noordelijk Havenhoofd

Scheveningen - Bij het noordelijk havenhoofd is vanmorgen het lichaam van de vijfde vermiste surfer gevonden. 


De politie werd gewaarschuwd door een wandelaar die het lichaam heeft gezien. Het noordelijk havenhoofd werd daarop afgesloten.

Duikers van de politie en een hoogwerker van de brandweer maken zich op om het lichaam te gaan bergen. Een helikopter van de kustwacht kijkt vanuit de lucht mee.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het het stoffelijk overschot van de vermiste vijfde surfer Mathijs (23) is. Mathijs kwam met vier andere om het leven bij het surfdrama op 11 mei j.l.

Het stoffelijk overschot dat vandaag werd gevonden ligt vlakbij de plaats waar Mathijs zijn lichaam eerder werd gezien en is weggedreven. 

Er is al eerder (en intensief) zowel bij dag als bij nacht bij het havenhoofd gezocht, maar die zoekacties leverden toen niets op. Ook werd er met drones, speurhonden en op open zee met sonar gezocht naar het lichaam van Mathijs. 

Het surfersdrama heeft veel losgemaakt. Eerder werd er een indrukwekkende herdenking voor Max en Mathijs gehouden in Delft.

Update 19:15: De politie laat weten dat het lichaam inderdaad van Mathijs van Dulst (23) is. Het lichaam van Mathijs heeft 25 dagen in de zee gelegen. Wij wensen de nabestaanden en vrienden/bekenden veel sterkte. 

Burgemeester Remkes van Den Haag en burgemeester Bijsterveldt van Delft hebben een reactie gegeven nadat bekend was dat het lichaam van Mathijs was:

Video: Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra en Bob van Keulen

ChmXur.JPG

PmMxrV.JPG

C2iRSt.JPG

7VAEgY.JPG

57Orfs.JPG

n9Hd9d.JPG

PAkJje.JPG

GpSZVD.JPG

Update 12:00: de brandweer vertrekt. Er is een wagen van een begrafenisondernemer aangekomen.

WoJif4.JPG

5AwKZb.JPG

zgou5V.JPG

eKfkV7.JPG

nC51f6.JPG

joylXd.JPG