Meerdere gewonden bij een steekincident in Zoetermeer | Regio15.nl
DutchEnglish

Meerdere gewonden bij een steekincident in Zoetermeer

Zoetermeer - Een geweldsincident op diverse lokaties in Zoetermeer leidde vanavond tot een massale alarmering van de hulpdiensten.


Rond kwart voor acht heeft er op station Voorweg een conflict plaatsgevonden tussen meerdere personen. Daarbij is één pesoon neergestoken.

De groep verplaatste zich onder andere naar Station Centrum-West en de Van Leeuwenhoeklaan, waar ook personen gestoken zouden zijn.

Vanwege de verschillende lokaties waarvandaan meldingen kwamen van steekincidenten en de uiteenlopende informatie in die meldingen, ontstond de indruk dat er een groot aantal personen gewond zou zijn geraakt.

Hierop werd door de ambulancedienst 'code 10' afgegeven, in welk scenario er sprake is van minimaal tien gewonden. Hierop is een groot aantal ambulances uit Haaglanden en Hollands-Midden ter plaatse gegaan. Ook drie traumahelikopters werden gealarmeerd.

Uiteindelijk is één traumahelikopter ter plaatse geweest; deze is geland bij Station Centrum-West. Totaal bleken er twee lichtgewonden te zijn gevallen, jongens van 15 jaar uit Harreveld en Zoetermeer.

De politie heeft vijf personen aangehouden als verdachte. Omdat één van de verdachten op de Voorweg in het water zou zijn gesprongen, heeft de brandweer daar in het water gezocht, maar niemand aangetroffen. Twee verdachten zitten nog vast, jongens van 14 en 16 jaar.

De politie is bezig met een onderzoek. Er heeft kort ook een politiehelikopter boven de lokatie van het incident gevlogen.

Foto's: Martin van Oostveen, Ben Boukes, Rene Hendriks en Sebastiaan Barel en Rob

PCB6i5.JPG

VprB7d.JPG

oPJtwa.JPG

UtqSMh.JPG

nHfFBh.JPG

HuXX5C.JPG

YIARFk.JPG

Z30Zki.JPG

tfoSgD.JPG

2FNOug.jpeg

ddkcN9.JPG

kKgwiN.JPG

JVLJft.JPG

5LxRzM.JPG

kfqFfx.JPG

WtZRrH.JPG

ihXVec.jpeg

CyIAJH.jpeg

dpFkXS.jpeg