Opnieuw aanslag met explosie bij reisbureau aan de Hoefkade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Opnieuw aanslag met explosie bij reisbureau aan de Hoefkade

Den Haag - Opnieuw heeft er een ontploffing plaatsgevonden bij een reisbureau aan de Hoefkade.


De explosie heeft plaatsgevonden bij het bedrijfspand Royal Tours dat ligt aan de kruising Hoefkade met de Jan Blankenstraat. 

Agenten in extra zware steek- en kogelwerende vesten kwamen ter plaatse en hebben direct een Plaats Delict (PD) afgezet. 

Door de explosie ligt een deel van de deur eruit en ligt er glas op straat. De explosie is door buurtbewoners gehoord. Sommige laten weten wakker te zijn geschrokken.

De eigenaar van het reisbureau is de vader van de Haagse topcrimineel Reda N.

N. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar en tien maanden voor de overvallen op multimiljonair Wim Zegwaard en een steenrijk Rotterdams gezin in 2012. 

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO), specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV) en rechercheurs hebben de hele nacht onderzoek verricht.

Een team van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is met spoed ter plaatse gekomen en doet onderzoek in het pand van het reisbureau.

Wat voor explosief of explosieven er is/zijn gebruikt is nog niet bekend gemaakt. Bij de ontploffing raakte niemand gewond.

In mei 2019 heeft er ook een zware explosie plaatsgevonden bij hetzelfde reisbureau. Toen raakte er ook niemand gewond maar was de schade enorm. Reda N. liet toen via zijn advocaat weten dat er geen verband is tussen hem en de ontploffing bij het reisbureau.

Video en foto's: Daan van den Ende

8c2yU8.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

Fy3Yqk.JPG

jcVsxn.JPG

97WPSH.JPG

a4cEOj.JPG

FeUz7M.JPG

FQOl9P.JPG

GO6vZh.JPG

kw3IEm.JPG

cbNicR.JPG

clbpZX.JPG

77l35h.JPG

A9m6yt.JPG

rrPuba.JPG

epXOSJ.JPG