Aanhoudingen na opendraaien brandkranen in Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Aanhoudingen na opendraaien brandkranen in Den Haag

Den Haag - De politie was dinsdag druk met meldingen van opengedraaide brandkranen.


Op de kruising van de Engelenburgstraat met de Kockstraat werd ook een brandkraan opengedraaid. Het water spoot meters in de lucht omhoog. Het water kwam ook op een balkon en in een woning terecht.

De bewoners van de hoekwoning hebben veel waterschade. Het water is op de vloer terecht gekomen en heeft ook digitale apparaten aangetast.

De politie kwam met de hondenbrigade ter plaatse. Medewerkers van drinkwaterbedrijf Dunea hebben de brandkraan dichtgemaakt en met een speciaal slot beveiligd. 

Het is in Den Haag 'traditie' om brandkranen open te draaien met hoge temperaturen. 

Enkele jongeren zouden op scooters door de wijk rijden om met een speciale sleutel de brandkranen open te draaien.

Omwoners hebben dit gefilmd en op basis daarvan kon de politie aanhoudingen verrichten. De verdachten zijn naar het politiebureau vervoerd. 

Diezelfde avond werd er in de Haagse wijk Laakkwartier een verkeersregelaar uitgescholden en bekogeld met eieren nadat er een brandkraan was opengedraaid. 

Update 12 augustus: De politie laat weten dat er twee 17-jarige Hagenaars zijn aangehouden. De brandweer sloot onder andere de stroom af in een woning aan de Beijersstraat om kortsluiting te voorkomen. Toen agenten naar een melding reden aan de Lau Mazirellaan zagen zij dat twee jongeren met gereedschap probeerden een brandkraan te openen. Bij het zien van de politie gingen ze er samen vandoor op een bromfiets. Na een korte achtervolging hielden agenten de twee doorweekte verdachten aan voor de vernieling. Drinkwaterbedrijf Dunea heeft aangifte gedaan van de vernielingen en de politie stelt onderzoek in. De twee verdachten worden gehoord en de gemaakte kosten zullen meegenomen worden in het proces-verbaal wat tegen de twee wordt opgemaakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Er zijn in Den Haag dinsdag meer dan tien brandkranen opengedraaid. Drinkwaterbedrijf Dunea gaat speciale sloten op de brandkranen zetten. 

Video en foto's: Donny Kooistra

uLUGip.JPG

Riifob.JPG

lKPZQC.JPG

DHkwce.JPG

JJ95gc.JPG

3ijhGZ.JPG

6Xwkrn.JPG

ioFxuI.JPG

7sgFSK.JPG

OR8K4G.JPG

De bewoners van de hoekwoning hebben veel waterschade. Het water is op de vloer terecht gekomen en heeft ook digitale apparaten aangetast.

Foto's: Donny Kooistra

guhWpQ.JPG

N0xxoj.JPG

rHniMW.JPG

goFu9u.JPG

9wSida.JPG

Den Haag - Ook op het Joubertplantsoen werd een brandkraan opengedraaid. Tientallen kinderen genoten van het water. 

Ook hier hebben medewerkers van drinkwaterbedrijf Dunea de brandkraan dichtgedraaid. 

Foto's: Donny Kooistra

3xtcYb.JPG

xGYCv9.JPG

i140g5.JPG

VD8MjD.JPG

1Rzrzj.JPG

XyRE1u.JPG

5AZmjS.JPG