Voor de derde avond op rij onrustig in de Schilderswijk | Regio15.nl

Voor de derde avond op rij onrustig in de Schilderswijk

Den Haag - Voor de derde avond en nacht op rij is het onrustig in de Schilderswijk.


Ook dit keer hadden jongeren afgesproken op het kruispunt Vaillantlaan/Hoefkade, waar onder andere vuurwerk werd afgestoken.

De politie liet niet lang op zich wachten. Er werd omgeroepen dat er een noodbevel van kracht was en dat een ieder werd gevorderd zich te verwijderen, omdat anders aanhoudingen zouden volgen. De groep jongeren koos eieren voor hun geld en vluchtte de omliggende straten in.

Er werd met stenen en zwaar vuurwerk gegooid nar de politie. Ook werd er brand gesticht bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein. De Mobiele Eenheid heeft de brandweer ondersteund bij het blussen van de brand.

Ondertussen hadden politiemensen de Vaillantlaan afgesloten voor het verkeer. Zowel vanaf het Buitenom/Vaillantplein als de Parallelweg was het niet mogelijk de Vaillantlaan op te rijden. De politie wilde hiermee voorkomen dat relschoppers uit andere wijken naar de Vaillantlaan zouden komen.

Agenten van de arrestatie-eenheid hebben hier en daar personen staande gehouden en onderzocht. Er is ook een aantal aanhoudingen verricht. De politie waarschuwt voor jongeren die vanaf daken stenen naar beneden gooien.

Inmiddels is een kat en muisspel ontstaan, omdat jongeren wegrennen als de politie zich laat zien, om vervolgens weer tevoorschijn te komen als de politie weer is vertrokken.

De politie deelt mede dat er 27 personen zijn aangehouden. Ook zijn er zes scooters in beslag genomen.Video: Herman van der Woude, Sebastiaan Barel en Nick van Mourik

Foto's: Nick van Mourik, Bob van Keulen, Sebastiaan Barel en Herman van der Woude

Een oproep om vrijdagavond te verzamelen op het bekende kruispunt.

MRISA0.jpeg

De politie zet vanaf diverse kanten de Vaillantlaan af.

q7UxV9.jpeg

tSTCWY.jpeg

K6wVqB.JPG

uxfhx7.jpeg

De politie zet ook vanavond veel personeel in om de orde te bewaken.

anEcXj.jpeg

EjyfH3.jpeg

Jl7e94.jpeg

PDrEjW.jpeg

EX5i1l.JPG

kV46qM.JPG

scgtxq.JPG

Tm7Fjp.JPG

Door de politie is een aantal personen aangehouden.

mIVPJ1.jpeg

j45DX1.jpeg

3odiAa.jpeg

MClKAr.jpeg

CG9cTj.jpeg

WeLQBg.jpeg

exjTuI.JPG

0wHLR8.JPG

PeZqGM.jpeg

BHRojw.jpeg

bAGWy2.jpeg

qA7NBu.jpeg

carBoS.jpeg

cN3qIV.jpeg

QHZWsA.jpeg

gw4H4D.jpeg

fcjSNw.JPG

DaQWET.jpeg

Kf2UQc.jpeg