Toch weer brandjes in onrustig Duindorp | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Toch weer brandjes in onrustig Duindorp

Den Haag - In Duindorp was het maandagavond toch weer even onrustig, en daarbij moest ook de politie weer kort optreden.


Maandagavond hield de politie weer toegangscontroles en was nadrukkelijk aanwezig.

Hoewel de sfeer in de wijk, net als afgelopen twee avonden, aanvankelijk rustig leek, werden er aan het einde van de avond toch weer brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken.

Onder begeleiding van de Mobiele Eenheid (ME) heeft de brandweer deze brandjes geblust. Ook heeft de Haagse Milieu Services (HMS) op meerdere plekken, eveneens onder begeleiding van de ME, grofvuil verwijderd. Dit om meer brandjes te voorkomen. Of er aanhoudingen zijn verricht is nog niet bekend.

Afgelopen woensdag en donderdag was het flink onrustig in Duindorp. Zo sneuvelden onder andere enkele ruiten van politiewagens.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden vernielingen gepleegd en werden agenten bekogeld met stenen en vuurwerk. Uiteindelijk werd de Mobiele Eenheid ingezet. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Ook zaterdag- en zondagavond was de politie massaal aanwezig in de wijk en werden onder andere toegangscontroles gehouden. Zoals reeds gezegd bleef het toen rustig.

Video en foto's: Daan van den Ende en Karel de Groot

PcgpzC.JPG

xeFr6f.JPG

2Us7jq.JPG

6BKsW7.JPG

P7MzBg.JPG

F1hbyU.JPG

pv7drl.JPG

i6xWWg.JPG

T8QjF4.JPG

gSgQ3n.JPG

Op de toegangswegen naar Duindorp werd vanavond weer gecontroleerd door de politie.

diZkMY.jpeg

w1Of21.jpeg

N5wEoe.jpeg

OXmU4n.jpeg