Groot onderzoek na vondst overleden vrouw in woning Wognumstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Groot onderzoek na vondst overleden vrouw in woning Wognumstraat

Den Haag - In de Wognumstraat is een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden vrouw.


Zaterdagmiddag zouden agenten al een 'instap' hebben gedaan in de portiekwoning aan de Wognumstraat. De hele avond en nacht is de portiekwoning bewaakt door agenten.

Zondagochtend werden geparkeerde voertuigen verplaatst en werden er onder andere zwarte hekken geplaatst. Er werd een Plaats Delict (PD) afgezet met politielint.

Team Grootschalige Opsporing (TGO) is bezig met een uitgebreid onderzoek. Bij de ingang van het portiek staat een tent van de politie.

Er zijn Forensische Experts in witte pakken bezig met onderzoek. Het onderzoek gaat nog uren duren. Ook zijn er medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ter plaatse.

Volgens verschillende buurtbewoners zou er in de portiekwoning waar het onderzoek gaande is een 36-jarige vrouw wonen. De vrouw was enkele weken vermist. Op Facebook gaat een foto rond van de vrouw met een oproep om naar haar uit te kijken. 'We zijn erg bezorgd om haar', staat er in de oproep. 'Heeft u haar gezien, laat het dan alstublieft weten.'

Volgens diezelfde buurtbewoners zou de politie de afgelopen weken al enkele keren bij de portiekwoning langs geweest zijn. 

Buurtbewoners reageren geschokt op de gebeurtenis. 

Vanwege de opschaling is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een (ernstig) misdrijf.

De politie laat weten dat een 26-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw zal worden onderzocht.

Zondagavond omstreeks 21:00 uur is het lichaam van de vrouw uit de woning gehaald en onder begeleiding van de Forensische Opsporing (FO) naar het NFI gebracht. 

Update maandag 26 oktober 18:30 uur: De politie laat weten dat de overleden vrouw inderdaad de vermiste 35-jarige bewoonster is. De 26-jarige man uit Zoetermeer zit nog vast.

Update woensdag 28 oktober: Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat het voorarrest van de 26-jarige man uit Zoetermeer is verlengd. De man wordt verdacht de 35-jarige Gita met geweld om het leven te hebben gebracht. 

Video en foto's: Daan van den Ende

l9LXwn.JPG

fZE7S4.JPG

xIF9wO.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

U2uhNv.JPG

bKTNol.JPG

SlU4AO.JPG

2NgOY7.JPG

5jcuvF.JPG

Z96SF8.JPG

JTRXVw.JPG

fYa5Sv.JPG

0puuRP.JPG

8BWoEd.JPG

GLlkOr.JPG

MUS22C.JPG

oMqCox.JPG

WIkucd.JPG

jwPPeN.JPG

ONnjfe.JPG

BoqsbF.JPG

3DG9rC.JPG

uoSZw3.JPG

CLS32w.JPG

z4zYae.JPG

wn4GxQ.JPG

Bm8Cil.JPG

xbWg62.JPG

GAeBYd.JPG

WDz48l.JPG

Gtat7S.jpeg

uBe95W.JPG

Cohuzh.JPG

Maandagochtend zijn er door nabestaanden kaarsjes en bloemen neergelegd bij de portiekwoning.

aZbL72.JPG

GNPQR9.JPG

hZHNoZ.JPG

yP5sYJ.JPG

aG5Nnu.JPG