Drie growshops in Den Haag aangepakt; vrachtwagens vol goederen in beslag genomen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Drie growshops in Den Haag aangepakt; vrachtwagens vol goederen in beslag genomen

Den Haag - Bij integrale controles door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) zijn bij drie winkels in Den Haag goederen aangetroffen die gebruikt worden voor illegale hennepteelt.


Deze goederen zijn in beslag genomen. Het gaat om winkels aan de Apeldoornselaan, de Lekstraat en de Weimarstraat. Bij de controle waren verschillende gemeentelijke diensten, de politie, de Omgevingsdienst Haaglanden en de Belastingdienst betrokken.

Het HEIT controleert of er sprake is van malafide bedrijvigheid. Bij alle drie de winkels bleken er zaken niet op orde te zijn. Hoewel de winkels zich voordeden als tuincentrum, verkochten deze ondernemers middelen die bedoeld zijn voor professionele hennepteelt. Voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt zijn sinds 2015 verboden, omdat dit soort growshops vaak de onderwereld faciliteren bij criminele hennepteelt en -verhandeling.

Onder meer grote hoeveelheden tuinaarde, groeimiddelen voor hennepplanten en ventilatoren die zorgen voor de luchtcirculatie in afgesloten hennepkwekerijen zijn in beslag genomen.

Een grote vrachtwagen kwam ter plaatse en heeft alle spullen naar een locatie vervoerd. De spullen zullen daar vernietigd worden.

Na de controles worden bestuurlijke rapportages opgesteld voor de burgemeester van Den Haag. Daarnaast onderzoekt de gemeente de panden op het gebruik en de bestemming. Zodra alle geconstateerde feiten en omstandigheden duidelijk zijn, zal de burgemeester passende maatregelen nemen richting deze growshops. Daarbij is (tijdelijke) sluiting één van de mogelijkheden.

Video en foto's: Daan van den Ende 

6Dl4FM.JPG

wGvgHl.JPG

IgQOsx.JPG

Nb7MOm.JPG

eocmWY.JPG

yPdbMX.JPG

drCzT7.JPG

hndbCr.JPG

5TArbt.JPG

m9f9GX.JPG

eNsV7c.JPG

h8AXaM.JPG

dCzLTE.JPG

83fMnq.JPG

sI879W.JPG

smulba.JPG

OVc3lQ.JPG

YfrvM0.JPG

Xh2bu8.JPG

N618oY.JPG

YYiA9Z.JPG

rF6M7R.JPG

pv10Qw.JPG

0j0V4A.JPG

Bs9nQV.JPG