80 aanhoudingen door Mobiele Eenheid rond ADO-Stadion | Regio15.nl

80 aanhoudingen door Mobiele Eenheid rond ADO-Stadion

Den Haag - De politie heeft op Hemelvaartsdag tientallen aanhoudingen verricht rondom het ADO-Stadion. 


Om half drie stond daar op het programma de wedstrijd ADO-Willem II. ADO moest deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken op behoud in de Eredivisie.

Vanwege de Corona-maatregelen waren ook dit keer supporters niet welkom. Burgemeester van Zanen van Den Haag had zelfs een noodbevel afgegeven voor het gebied rondom het stadion en supporters werd opgeroepen om niet richting het stadion te komen .

Supporters van ADO wilden ondanks alles verzamelen bij het Cars Jeans stadion, om daar hun club te steunen en de wedstrijd te volgen. 

De Mobiele Eenheid stond paraat rondom het stadion om het noodbevel te handhaven. Een groep van ongeveer 50 tot 100 supporters probeerde via een omweg toch bij het stadion te geraken. Zij werden door de ME ingesloten en naar een weiland gedreven. Hierna werden de supporters één voor één aangehouden en gefouilleerd. Daarna werd de groep overgebracht naar het politiebureau. Zij zullen vermoedelijk een proces verbaal krijgen voor het negeren van het noodbevel.

Ook op omliggende wegen, waaronder de Donau, stond de Mobiele Eenheid op linie om eventuele supporters tegen te houden.

Uit voorzorg werd aan het begin van de middag ook de vaccinatie-locatie bij het ADO Stadion door de GGD gesloten, omdat er veel supporters verwacht werden. Mensen met een afspraak voor een vaccinatie konden vanaf 13:00 uur terecht bij de Broodfabriek in Rijswijk. 

Voor ADO viel helaas het doek in de Eredivisie: het verloor de wedstrijd met 1-4...

De politie liet donderdagavond weten dat zij ruim 80 personen hebben aangehouden in de omgeving van het Cars Jeans stadion.

Video en foto's: Sebastiaan Barel en Bob van Keulen

JD5kz1.JPG

flNrB8.JPG

rPU1sA.JPG

vCVIhf.JPG

SKdyTX.JPG

KJQqBZ.JPG

miw3vd.JPG

ybOTzX.JPG

2ONGgj.JPG

chO5JL.JPG

nc9P7s.JPG

uzIjbb.jpg

TZxInj.JPG

GImBsy.JPG

TzlyDI.JPG

a7CCJ8.JPG

awMCjX.jpg

Sj5Hwb.JPG