Vernielingen aangericht op begraafplaats 's-Gravenzande | Regio15.nl

Vernielingen aangericht op begraafplaats 's-Gravenzande

's-Gravenzande - Onbekenden hebben vannacht grootschalige vernielingen aangericht op de gemeentelijke begraafplaats aan de Naaldwijkseweg.


Om acht uur vanmorgen kreeg de politie een melding van de beheerder van de begraafplaats dat er talloze vernielingen waren gepleegd op de begraafplaats.

Deze vernielingen hebben naar alle waarschijnlijkheid vannacht plaatsgevonden.

Politie en personeel van de begraafplaats hebben een eerste inventarisatie gedaan en daaruit blijkt dat er bij zo'n 100-150 graven vernielingen zijn aangericht.

Er zijn onder andere grafzerken omver geduwd en/of vernield, ornamenten verwijderd en over de begraafplaats gegooid. Ook een aantal kindergraven is vernield en speelgoed en dergelijke verwijderd en weggegooid. Ook bewegwijzering werd uit de grond getrokken en op graven gegooid.

Namens de nabestaanden zal door de begraafplaats aangifte van vernieling worden gedaan.

De politie was vanochtend druk bezig met het onderzoek. Vanuit de lucht zijn opnames gemaakt vanuit de politiehelikopter.

Update 9 juli: de politie maakt bekend dat op donderdag 8 juli, twee minderjarige jongens zijn aangehouden als verdachte van het plegen van deze vernielingen.

Video en foto's: Fred van der Ende

V1nKpi.jpg

3THax3.jpg

7cx7kx.jpg

dXnEuz.jpg

sETgnn.jpg

Igr4hY.jpg

n5qZXA.jpg

zKPAoT.jpg

aVAwbQ.jpg

sIFWaA.jpg

9kMrn2.jpg

3UhXPJ.jpg

L03bx9.jpg

awld9T.jpg

UuCUZn.jpg

aKVsVg.jpg