Drie verdachten drugshandel Polen aangehouden | Regio15.nl

Drie verdachten drugshandel Polen aangehouden

Den Haag - De Nederlandse politie heeft bij een grote gezamenlijke actie met de Poolse politie drie personen aangehouden. 


In verschillende huizen, opslagruimtes en cafés in Den Haag en De Lier zijn doorzoekingen gedaan. Ook werd beslag gelegd op vier panden.

Er werden onder andere invallen gedaan bij de panden van Berlin Doner Kebab, Kuchnia Polska en Zeyn-u Mekan aan het Hildebrandplein.

Bij de invallen werden onder andere deuren geforceerd. Een glaszettersbedrijf heeft de deuren en ramen gemaakt.

Er werd later op de ochtend ook een inval gedaan in woningen aan de Goeverneurlaan en de Hackfortstraat. Hierbij waren ook agenten van de Poolse politie aanwezig. 

Drie mannen van 51, 35 en 56 jaar oud werden aangehouden. De mannen zouden over een periode van meerdere jaren marihuana, MDMA, XTC en cocaïne hebben gesmokkeld van Nederland naar Polen. Ze maakten gebruik van verschillende diensten voor versleutelde communicatie, zoals Encrochat, SkyECC en Am0n.

Voor de actie heeft de Poolse justitie in Wrocław samengewerkt met de politie in Den Haag, het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) en de districtsrecherche Zuiderpark.

De Poolse autoriteiten heeft verzocht om de overlevering van de drie verdachten, voor vervolging in Polen. De rechtbank in Amsterdam zal beslissen over de uitleveringsverzoeken.

Foto's: Daan van den Ende

4oYWmU.jpg

7ZJ0Iw.jpg

6BtBpl.JPG

qvT4fv.JPG

tPyhQb.JPG

Qobu2h.JPG

15J8dO.JPG

LyB2Tt.jpg

HcKhUa.jpg

Zs4kjx.jpg

OaEhWw.jpg

0k9lqB.JPG

t1mw8a.jpg

Wa itemdankzijtiplijjn

Foto's: Donny Kooistra

yFIGVp.JPG

agm7Cp.JPG

AR7qVZ.JPG

oVbmWu.JPG

Ar5GTg.JPG

oM3O9F.JPG

AO2VKq.JPG

PRV3wk.jpg

9gTt19.jpg

Eu4Tok.jpg

afC5rP.jpg

kB2mq3.jpg