A12 dicht vanwege crash na wilde achtervolging | Regio15.nl

A12 dicht vanwege crash na wilde achtervolging

Zoetermeer - Bij een wilde achtervolging is een auto op de A12 gecrasht en zijn drie personen aangehouden. 


Op de Wederiksingel in Vught zou bij een conflict geschoten zijn en/of wapens zijn gezien. De auto en inzittenden die daarbij betrokken waren is meteen in het politiesysteem geregistreerd. 

De politie kwam de auto op het spoor na een ANPR-hit. Politiewagens hebben de automobilist een stopteken gegeven maar deze besloot niet te stoppen. Agenten hebben hierop de achtervolging ingezet. 

Op de A12 vlak voor de afrit Zoetermeer is de auto staande gehouden. De inzittenden werden daarbij onder schot gehouden. Maar toen agenten tot aanhouding van de inzittenden wilden overgaan, is de auto er weer vandoor gegaan. Een stukje verder is de auto echter gecrasht, en onder andere tegen de vangrail gebotst. De vangrail heeft daarbij flinke schade opgelopen. 

De politie heeft vervolgens drie personen aangehouden. Agenten trokken bij de aanhouding hun vuurwapen en hebben de inzittenden van de auto aan de hand van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aangehouden.

De verdachten kregen speciale 'zakken' om hun handen. Bij verdachten van schietincidenten is dit gebruikelijk om op deze manier mogelijke (kruit)sporen veilig te stellen. 

Twee van de mannen zijn onderzocht door personeel van de ambulancedienst, en zijn daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Daar worden de twee verzorgd, maar ook bewaakt.

De A12 werd in de richting van Den Haag volledig afgesloten. Automobilisten moesten in tegenovergestelde richting richting de oprit Zoetermeer/Oostweg rijden, en vanaf daar hun weg vervolgen.

De politie is bezig met een onderzoek. De A12 in de richting van Den Haag zal daarom nog enige tijd afgesloten zijn. Rijkswaterstaat schat in dat dit tot ongeveer 19.00 uur zal zijn.

Update 1 augustus:  de politie is nog steeds druk bezig met het onderzoek naar dit incident. De aangehouden personen zijn één man van 21 jaar en twee mannen van 23 jaar uit Den Haag.. Kijk hier voor het persbericht van politie Oost-Brabant.

Video (achtervolging): Politie Oost-Brabant

Video en foto's: Rene Hendriks en Jim Scheffers

Wa itemdankzijtiplijjn

pRjOFG.jpg

5pGqer.jpg

KX9jBi.jpg

5IW2gK.jpg

0sXD5r.jpg

73pgG8.jpg

KvwENE.jpg

6lsg61.jpg

m2q3q9.jpg

kVsjAG.JPG

G01hYC.JPG

BCH1Qk.JPG

DYiWpt.jpg

k9fr4D.JPG

UNNkMI.JPG

L98bER.jpg