Nautische controles door politie in het Westland | Regio15.nl

Nautische controles door politie in het Westland

Kwintsheul - Agenten hielden op zaterdag 4 september samen met het Hoogheemraadschap Delfland, de Gemeente Westland en de Koninklijke Marechaussee nautische controles in het Westland. 


Tijdens de actie werden zes bekeuringen uitgeschreven voor geluidsoverlast (de zogenaamde “zuipschuiten”), drie keer voor te hard varen, één keer voor het ontbreken van een geldig vaarbewijs en vijf keer voor onnodig hoge golven veroorzaken.

Er werd één persoon aangehouden voor mishandeling. Ook nam de politie een speedboot in beslag. Er werden de nodige waarschuwingen gedeeld en uitleg gegeven aan de schippers dat een feestje op de boot toegestaan is, maar wel rekening houdend met de omgeving wat betreft het geluidsniveau.

Deze actie vond plaats naar aanleiding van meerdere meldingen van overlast door omwonenden.

Op de Kerkstraat/Lange Wateringkade in Kwintsheul werd rond 21:30 uur door de politie een "zuipschuit" naar de kant gedirigeerd. Er waren meerdere meldingen van overlast binnengekomen. De politie heeft een groot aantal jongeren van de boot gehaald en naar huis gestuurd. De boot mocht hierna, met een klein aantal p[varenden en zonder muziek, verder naar huis varen.

Foto's: Danny Botman

aKDuRV.JPG

kT5GqE.JPG

s8LwRG.JPG

PEllRR.jpg

xPeYay.JPG

gDkcba.JPG

Nxsasc.JPG

QwtheZ.JPG