Motoragent meegesleurd en belaagd door automobilist (22) | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Motoragent meegesleurd en belaagd door automobilist (22)

Zoetermeer - Een motoragent is donderdagavond lichtgewond geraakt nadat hij werd meegesleurd door een automobilist.


Rond 21.20 uur zag een motoragent een Mini Cooper hem met hoge snelheid passeren. Daarop zette de motoragent de achtervolging in.

Ter hoogte van een parkeerplaats op de A12 zette de agent de auto aan de kant. Toen de agent de bestuurder aansprak rook hij direct een sterke alcohollucht. Nadat de bestuurder gevraagd werd zijn identiteitsbewijs te tonen stapte de bestuurder plotseling weer in zijn auto.

De motoragent zag vervolgens dat de automobilist zijn auto startte en probeerde weg te rijden. De agent probeerde de automobilist tegen te houden en belandde ook in de auto.

De auto reed vervolgens met de agent daarin een stuk verder de parkeerplaats op. In de auto werd de agent door de automobilist belaagd en probeerde hij het dienstwapen van de agent af te pakken.

De verdachte bleef zich hevig verzetten tegen zijn aanhouding. Nadat de auto tot stilstand kwam rende de verdachte weg. Met hulp van omstanders zette de agent de achtervolging in.

Bij zijn vlucht sprong de verdachte een sloot in en rende verder. Na enige tijd staakte de verdachte zijn vlucht en konden ter hulp geschoten agenten hem aanhouden.

De verdachte is een 22-jarige man uit Bergschenhoek. De agent deed aangifte van poging doodslag. De verdachte weigerde mee te werken aan een alcoholtest, het rijbewijs is ingevorderd.

Op maandag 13 september zal de verdachte worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.  De betrokken politieagent raakte lichtgewond maar maakt het naar omstandigheden redelijk goed.  

De politie heeft gisteravond meteen een Plaats Delict (PD) afgezet en de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van Rotterdam-Rijnmond heeft uitgebreid (sporen)onderzoek verricht.  De auto is in beslag genomen en meegenomen door een politieberger. 

Video en foto's: Donny Kooistra, Daan van den Ende

dYrmjv.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

EvrGQQ.JPG

rSS8MG.JPG

F60Pue.JPG

ChdwXd.JPG

an57Fc.JPG

3kwl34.JPG

vly3ru.JPG

KwrNT2.JPG

Yvoc4S.JPG

agzah5.JPG

NnUyyr.JPG

AcLLKc.JPG

MxWJDH.JPG

r3WXPW.JPG

vCCLtM.JPG