Quote 500-bendelid aangehouden na inval in Hasebroekstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Quote 500-bendelid aangehouden na inval in Hasebroekstraat

Den Haag - De politie heeft vanmorgen vier personen aangehouden in een onderzoek naar een reeks inbraken.


Het viertal werd op hetzelfde tijdstip op verschillende locaties in Den Haag, Nootdorp en Zoetermeer aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere (pogingen) inbraken in bedrijfspanden en bedrijfsbusjes, in wisselende samenstelling gepleegd.

Het gaat om vier Hagenaars in de leeftijd van 28, 38, 40 en 42 jaar die maandagochtend zijn aangehouden. Twee van hen in Den Haag, de andere twee in Nootdorp en Zoetermeer.

Eén van de locaties in Den Haag betrof een woning in de Hasebroekstraat. Het zou gaan om de woning van Terence L., die eerder veroordeeld is voor zijn aandeel in de Quote 500-bende. Hij werd toen schuldig bevonden aan (poging tot) inbraak, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Of de andere drie verdachten ook lid waren van deze bende is nog onduidelijk.

De politie startte een onderzoek nadat op camerabeelden meerdere voorbereidende handelingen voor een woninginbraak te zien waren. In het onderzoek kwam de politie de vier verdachten op het spoor en deed ze verder onderzoek naar deze verdachten.

De politie doorzocht vier woningen en diverse auto’s. Daarbij is een grote hoeveelheid professionele apparatuur en specialistisch gereedschap in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werd in de woning aan de Hasebroekstraat een kruisboog aangetroffen. Tevens is er in de woning in Zoetermeer een hoeveelheid drugs in beslag genomen.

Eerdere veroordeling

L. kreeg in 2013 een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd. In hoger beroep maakte het gerechtshof daar, eind juni 2017, uiteindelijk vier jaar en zes maanden van.

De Quote 500-bende bestond uit 26 leden. Hoofdpersonen waren Terence L. en twee van zijn broers en hun vriend Jan H. Vanuit het huis van hun moeder in de Hildebrandstraat in Spoorwijk bereidden zij hun inbraken voor. Slachtoffers werden gekozen uit de 'Quote 500'. Dit is een lijst van de rijkste mensen in Nederland, die zakenblad Quote ieder jaar opstelt.

Video en foto's: Piet de Ruijter

Wa itemdankzijtiplijjn

ig3uCs.jpg

Ai1REJ.jpg

zIq0zM.jpg

54JwAy.jpg

uPepqP.jpg

tbwF9X.jpg

0f9cyb.jpg

PleTOM.jpg

mm3ErP.jpg

jNuazG.jpg

zokA0y.jpg

lKkdGu.jpg