Zieke 'grap' houdt brandweer bezig in Zoetermeer | Regio15.nl

Zieke 'grap' houdt brandweer bezig in Zoetermeer

Zoetermeer - Hulpdiensten zijn zaterdagochtend uitgerukt nadat diverse mensen babygeluiden hadden gehoord uit een ondergrondse container. 


Uit een van de ondergrondse containers op het parkeerterrein aan de Van Stolberglaan kwamen babygeluiden.

Een vrouw met kinderen die de geluiden hoorden twijfelde geen moment en heeft de meldkamer ingeschakeld. De meldkamer stuurde meteen de hulpdiensten erop af.

Toen de brandweer ter plaatse kwam stopte het geluid. De brandweer heeft toch in de ondergrondse container gezocht en daarbij veel vuilniszakken uit de container gehaald. 

Uiteindelijk bleek het te gaan om een Bluetooth-speaker gewikkeld in een vuilniszak waarop babygeluiden werden afgespeeld. De Bluetooth-speaker werd op afstand bediend. 

De brandweerlieden baalden enorm en voelen zich in de maling genomen. Agenten hebben de Bluetooth-speaker meegenomen en gaan proberen te achterhalen van wie deze is.

De burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, laat op social media weten dat het een misselijke grap is en dat hij hoopt dat de de dader(s) snel gevonden worden.

Gisteren werd er in een ondergrondse container aan de Sanne van Havelteplein in Zoetermeer ook al babygeluiden gehoord. De brandweer heeft toen ook de ondergrondse container doorzocht en een Bluetooth-speaker gevonden.

Afgelopen vrijdagochtend moest de brandweer ook al uitrukken vanwege een melding over babygeluiden in een ondergrondse container aan de Koekamp in Delft. Na onderzoek is daar niets aangetroffen. 

Video en Foto's: Daan van den Ende

QD9n8Y.JPG

b4CIFO.JPG

tVG9Yq.JPG

oYY23H.JPG

fH9BgB.JPG

W7ZVk8.JPG

ZUQrhk.JPG

OP4KaB.JPG

HeExWP.JPG

lMlETW.JPG

jjT8C9.JPG

3iIFOd.JPG

4qbs2C.JPG