Kermis in Rijswijk vol met onrust, ongeregeldheden en baldadigheid | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kermis in Rijswijk vol met onrust, ongeregeldheden en baldadigheid

Rijswijk - Zondagavond was het de laatste kermisavond op het parkeerterrein langs de Prinses Beatrixlaan.


De kermis heeft van 1 oktober tot 10 oktober plaatsgevonden. In die periode was het vrijwel iedere dag onrustig, waren er ongeregeldheden en werden jongeren baldadig.

Er werden ruiten kapot gemaakt, vernielingen gepleegd, er ontstonden diverse vechtpartijen, er werden jongeren aangehouden met wapens en er heeft een gewelddadige beroving plaatsgevonden. 

De politie heeft diverse malen de hondenbrigade ingezet. Agenten van het Parate Peloton (PP) zijn vrijwel iedere avond aanwezig geweest. 

De kermis zou oorspronkelijk tot 0:00 uur open zijn maar werd in overleg met de politie en de kermisexploitanten iedere dag gesloten om 21:30 uur en in het weekend om 22:30 uur. 

Zondagavond was de laatste avond en werden er in de omgeving brandjes gesticht. Agenten van het Parate Peloton (PP) hebben zich op diverse strategische posities opgesteld. Reizigers hebben in het Openbaar Vervoer (OV) diverse malen overlast ervaren door groepen jongeren die naar of vanaf de kermis met het OV gingen. 

Zaterdagavond heeft de politie drie jongeren aangehouden op de kermis in Rijswijk. Ze hadden verschillende wapens en een bivakmuts bij zich.

Vorige week zaterdag werd de kermis in Rijswijk vroegtijdig gesloten vanwege ongeregeldheden. Vorige week zondag werd de kermis in Rijswijk ook vroegtijdig gesloten, heeft de Albert Heijn XL besloten haar deuren eerder gesloten te houden en werden er vernielingen gepleegd

Video en Foto's: Daan van den Ende en Nick van Mourik

W7gf68.jpg

qWWbY0.JPG

m92xzi.JPG

bceVdP.JPG

bmvTth.JPG

CTmMwJ.JPG

e1HPRU.JPG

ilAaAC.JPG

K4gwoI.JPG

pSOk7D.JPG

ec8iks.JPG

b1lhMQ.JPG

4D9NGg.JPG

1NaBQb.JPG

QuhhcC.JPG

AF6LW7.JPG

uYgBvm.JPG

VvpM16.JPG

WaKuUe.JPG

x1TtLP.jpg

WaKuUe.JPG

AyEICh.JPG

myWg7w.JPG

LJqTZd.JPG

P3h3Sf.JPG

de9JRs.JPG

Sxj7UQ.JPG

tvmxEx.JPG

pvTVsa.JPG

p0gk1E.JPG