Explosie blaast gevel uit winkelpand 's-Gravenzandelaan | Regio15.nl

Explosie blaast gevel uit winkelpand 's-Gravenzandelaan

Den Haag - In een leegstaand winkelpand aan de 's-Gravenzandelaan heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden.


De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De gevels van het pand zijn aan de voor en achterzijde naar buiten geslagen, maar de constructie van het pand lijkt geen ernstige schade opgelopen te hebben.

De politie heeft sporen veilig gesteld die duiden op het opzettelijk veroorzaken van een explosie. Er is onder andere een verbrand plastic flesje aangetroffen en veilig gesteld.

Enkele auto's raakten door rondvliegend glas en hout beschadigd. Tot zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

In 2019 brak er een 'grote' brand uit in het pand. Een 40-tal bewoners van de straat moesten toen in het holst van de nacht hun woningen verlaten.

Update 10.50 uur: de politie heeft vlak na de explosie een 43-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte. Een getuige had gezien dat de man ruiten had ingegooid van het pand en vuurwerk naar binnen had gegooid teneinde brand te stichten. De getuige heeft de man achtervolgd en de politie op de hoogte gebracht. Deze kon de verdachte op de Zoutkeetsingel aanhouden.

Video en foto's: Piet de Ruyter

UsoHP8.JPG

m5MZgb.JPG

vBnSL4.JPG

SMa64i.JPG

JEgkbV.JPG

tw8gv5.JPG

3W6N4c.JPG

RJoYvW.JPG

lLAFuv.JPG

wTRNSW.JPG

LTvbuL.JPG